Anna’s Quest – játékteszt


AnnasQuest KeyartFejlesztő: Daedalic Entertainment; Kiadó: Daedalic Entertainment; Platform: PC, PS4, Xbox One, Nintendo Switch,

Mesefilmbe ágyazott kalandjáték jöhet? Mit szólnál, ha ráadásként mindezt Switch-en lehetne fogyasztani? Ha felkeltettem az érdeklődésed, olvasd el a tesztünket.

A kalandjáték egy örök és kortalan zsáner, ami velünk van szinte a kezdeteke óta és aminek mindig lesznek odaadó és lelkes rajongói. Sajnos az érdeklődésből és ezáltal lendületéből is sokat vesztett, de ennek ellenére folyamatosan dolgoznak rajta különböző stúdiók, hogy a megmaradt közönséget jobbnál jobb falatokkal lakassák jól. Nincs ez másként a hamburgi Daedalic Entertainmenttel sem, akik az elmúlt években jócskán csillapították a kalandra éhesek étvágyát.

AnnasQuest Screenshot 2Az Anna’s Quest 2015-ben jelent meg PC-re és azóta szinte minden platformot bejárt már és szerencsére végre Nintendo Switch konzolokon is tiszteletét teszi. És igazán otthon is érezheti magát, mert a könnyed játékmenet és a remekmegvalósítás igazán jól játszhatóvá teszi a nagyképernyőn, de akár hordozható módban is. Na de lessünk is bele, hogy sikerült 6 év elteltével portolni a játékot.

AnnasQuest Screenshot 4A történet szerint a kerek erdőn is túl, egy sötét erdő mélyén él Anna a nagypapájával. Egy napon azonban a papa rosszul lesz és miközben Anna próbál segítséget keríteni, elrabolja egy ismeretlen nő. Fogva tartónk kísérletezni kezd velünk, aminek hatására telekinetikus képességeink a felszínre kerülnek. Itt összeismerkedünk a beszélő plüssmacival, aki korábban igazi kisfiú volt és együtt kell kiutat találniuk börtönükből. Többet nem árulnék el a sztoriról, de lesz benne pár érdekes csavar és a menet közbeni popkult utalások is megérnének egy misét.

AnnasQuest Screenshot 7A játékmenet a jól bevált formulát követi. Adottak az egymás után következő képernyőnyi területek, amiken a környeztet és az itt lévő tárgyakat tudjuk megvizsgálni, felvenni, használni vagy a éppen a már korábban begyűjtöttekkel kombinálni. Többnyire mindenféle összeköttetésben állnak ezek egymással, így rá leszünk kényszerülve, hogy használjuk az agyunkat. Azonban nem kell megijedni, a karakterek mondandójából kapni fogunk annyi utalást, ami után elégedetten fogunk a homlokunkra csapni egy hatalmas “Tényleg!” felkiáltással.

AnnasQuest Screenshot 8Az Anna’s Quest erősen rágyúr a történet mellett a kedves és meseszerű megjelenítéssel is az ifjabb korosztályra, ám emellett a felnőtteket is kiszolgálja. A grafika teljesen rendben van, bár engem egy kicsit ez a rajzolási stílus a korai flash játékokra emlékeztet, ami nem feltétlen baj. Pozitívum viszont, hogy akadás mentesen és stabilan képes futni. A vizualitás mellett az audió is minden téren rendben van. Sőt külön emelem a kalapom a rengeteg leszinkronizált dialógus mellett, melyek egészen jól is sikerültek és remekül passzolnak a karakterekhez.

Összességében az Anna’s Quest egy remek kalandjáték, bátran ajánlom a műfaj szerelmeseinek, persze ha még nem volt hozzá szerencséjük. De gyerkőccel is simán tolható a kedves látványvilág és aranyos sztori miatt. Kellemesen egyensúlyoztak és egy olyan homogén végeredményt kaptunk, ami korosztályokon átívelve is szórakoztató lehet.

8.szék

 

 

Legutóbb ezt teszteltük:

F1 2021 – játékteszt

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Idő - kritika
Következő cikk The Suicide Squad - Az öngyilkos osztag - kritika