The Ramp – játékteszt


image8

Fejlesztő/Kiadó: Hyperparadise; Platform: PC

A The Ramp egy játék, ami annyira a lényegre koncentrál, hogy minden sallang hiányzik belőle.

A deszkás játékok reneszánszukat élik. Csak az elmúlt esztendőből fel lehetne sorolni fél tucatot, még úgy is, hogy ha a legismertebbnek számító Tony Hawk 1+2 remasterelt változatát nem is számoljuk. A The Ramp éppen ezért illeszkedik a sorba, de olyan módon hogy közben mégis megpróbál megpróbál külön utakat járni.

Hogyan? Hát úgy, hogy a deszkázáson kívül tényleg semmi sincs benne. És ezt szó szerint kell érteni. Nem arra gondolunk, hogy nincsenek gyűjthető dolgok, vagy őrültebbnél őrültebb helyszínek, sokkal inkább arra hogy nincs pontszám, toplista és feladatok sem, amit el kellene érni. A játék pusztán a gördeszkázás öröméről szól, nyomhatjuk a trükköket szép sorban, mindenféle tét és nyomás nélkül.

Mindehhez négy pálya áll rendelkezésre: egy kiszáradt medence, egy félcső, egy egymásba nyitott dupla teknő, valamint egy őrült hosszú és meredek mega ramp. Kezdettől fogva elérhető mindegyik, nem kell semmit megnyitni, egyedül a tutorialt veszi végig velünk a játék, hogy legalább az alapokat megtanuljuk (nem egészen egy perc az egész). Az irányítás nem különösebben bonyolult, az egyik gombbal lendületet veszünk és a két analóg kar a kanyarodást és forgást, illetve a különféle trükköket hozza elő. Van még egy gomb a csúszáshoz és készen is vagyunk.

A grafika is a helyzetnek megfelelően minimal, ámde szuper stlíusos. Mintha csak mini diorámákat kapnánk, fix nézőpontból, izometrikus nézetből láthatjuk a pályákat. Emiatt egy icipicit szokni kell az irányítást, no meg hogy a trükkök a második analógra kerültek, amely nyomán nekem annyira nem állt kézre, de hamar megszokható.

Az egész élmény roppant hangulatos és mivel még nem is drága (most mindössze 4 euró), ezért olcsón és könnyedén kapcsolódhatunk ki a mindennapokból. Bármikor elővehetjük, ha van egy szabad öt percünk kicsit játszadozni. Az egyedüli hiányosság az lehet, hogy tényleg semmi kitűzött cél nincs, nem tudjuk végigjátszani a játékot. Maximum az achievementek jelenthetnek egy kis kihívást. Jut eszembe az 1260 fokos forduló még nincs meg, úgyhogy bocs srácok, de dolgom van….10 8


A legutóbbi teszt:

The Ascent – játékteszt

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Felismerhetetlen Clive Owen Bill Clintonként az American Crime Story trailerében
Következő cikk A beszéd - kritika