Life Is Strange: Wavelengths – játékteszt


life is strange wavelengths 1

Fejlesztő: Deck Nine; Kiadó: Square Enix; Platform: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, Nintendo Switch

Alig jelent meg az új Life Is Strange, máris itt az első kiegészítő. A Wavelengths viszont inkább csak a rajongóknak szól.

Nem is olyan régen gördült le a Life Is Strange: True Colors stáblistája, máris van mivel folytatni a sorozat rajongóinak. Megjelent ugyanis egy sztori DLC, a Wavelengths. Ne olyasmire tessék gondolni azonban, mint amilyen a Before The Storm bónusz epizódja, a Farewell volt. Annyiban hasonlít, hogy ez is egy helyszínen játszódik, limitált szereplő választékkal, de a gameplay nem a megszokott Life is Strange féle, vagyis inkább csak nyomokban.

2021 09 24 17 34 09 life is strange true colors

A mostani rövid kis szösszenet szintén előzmény, de inkább a friss részhez kapcsolódik, miközben azért egyben kicsit utózönge az előzőekhez. A kapocs egyben a főszereplő is – Steph lesz az, akinek kicsit jobban belelátunk majd a dolgaiba (aki mind a Before the Storm, mint a True Colors egyik központi karaktere volt). Az egész kaland az általa irányított lemezboltban és rádió stúdióban játszódik, összesen négy (nem folytatólagos) nap krónikáját élhetjük át. Kezdve azzal a nappal, ami az első volt neki Haven Springsben, az utolsón meg már egészen jól beilleszkedett.

2021 09 24 17 44 03 life is strange true colors

Mint mondtam, nem szokványos Life is Strange darabbal van dolgunk. Tulajdonképpen két dologra oszthatóak azok a tevékenységek, amit a négy napon csinálhatunk. Az egyik a meló. Rádiós DJ-ként feladat lesz zenék lejátszása (rengeteg licenszelt track van). Igaz ha nem foglalkozunk vele az sem baj, mert az automata rendszer megoldja – szóval ez inkább csak opció. Foglalkoznunk kell viszont a betelefonálokkal, napi kettőt “le kell tudnunk”. Mivel Steph imádja szerepjátékokat, egy idő után dobálni kezd az egyik sokoldalú kockájával és ez alapján mond jövendőt a jelentkezőknek. Van amelyik kis sztori érdekesebb, van amelyik pedig uncsibb – változó a minőség, ahogy a való életben is. Kötelező jelleggel be kell olvasunk még napi két reklámot is, ezek a helyi üzletekhez, szolgáltatásokhoz kapcsolódnak, mint amilyen például a Black Lantern.

2021 09 24 19 10 47 life is strange true colors

Ezeken kívül kinn a boltban is akad dolog, minden nap valami más. Van hogy a frissen érkezett lemezeket kell beraknunk a megfelelő helyre, de egy fokkal kellemesebb, amikor a barátok lepnek meg egy keresgélős játékkal karácsonykor. Minijáték itt akad, a már megismert csocsót gyűrhetjük itt is. Mivel az egész kalandban csak Steph lesz jelen, ezek a meccsek visszaemlékezések gyanánt játszódnak le. De rajzolgathatunk is a Gabe fogadott fiával, a mából képregényeket ontó Ethannel is, amolyan távoli felállásban (mindig kiegészítjük valamivel az ő műveit).

2021 09 24 19 12 01 life is strange true colors

Talán a legfontosabb változás, vagy újdonság, hogy az SMS-ek mellett megjelent egy randiapp is. Mivel főszereplőnk közismerten meleg, ezért csajokból áll a választék. Csakúgy mint a valódi randiappokban, itt is húzgálhatjuk a felajánlott profilokat jobbra és balra, aztán ha valakivel összeakadunk, indulhat egy SMS párbaj, ha pedig komolyabbra fordul a dolog, akkor pedig beleszövődik a sztoriba. A kamaradarab formátum miatt viszont csak utólag, további SMS-ekből tudjuk majd meg, hogy mi is történt.

A sok mindennapi teendő közt azért rengeteg egyéb dolog is történik, szinte minden főbb karakterrel (Gabe, Ryan, Charlotte, …) lesz valamilyen formában kapcsolatunk, beszélgetés telefonon, levelek, SMS-ek, de feltűnik az előzményekből Mike is. Rengeteg utalás van mind a korábbi, mind az új részekre, de egy valamit le kell szögezni: Igazán nagy horderejű dolog nem történik, szóval erre nem is szabad számítani. Sok apróságra derül majd fény, de az egész kaland inkább amolyan jutalomjáték a sorozat rajongóinak. Éppen ezért könnyen lehet, hogy akinek bár tetszettek maguk a főbb részek, de annyira nem váltak a sorozat megszállottjává, azok unatkozni fognak. A napi rutin ugyanis eléggé repetitívvé válik már a második alkalommal, így tényleg csak az fogja élvezni, aki kel és fekszik a sorozat darabjaival.

7 szék

Legutóbb ezt teszteltük

Lost in Random – játékteszt

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk 51 kevésbé érdekes tény az 51 éves Matt Damon életéből
Következő cikk Csodatévők 3. évad - kritika