Készül a magyar szinkronról szóló doku, a Magyar hangja… teasert is kapott


Több tucat közismert színész, és a szinkronszakmában dolgozó neves szakember megszólalásával készül a Magyar hangja… című egészestés dokumentumfilm. Méltó tisztelgés szeretne lenni a legendás magyar szinkron és a szinkronszakma előtt. Az alkotás várhatóan ősszel kerül országszerte a mozikba, de már érkezett hozzá egy teaser.

A filmben megszólal Molnár Piroska és Szacsvay László, Bogdányi Titanilla, Csankó Zoltán, Csőre Gábor, Epres Attila, Galambos Péter, Gáti Oszkár, Hevér Gábor, Holl Nándor, Kálid Artúr, Kerekes József, Nagy Ervin, Pogány Judit, Seszták Szabolcs, Stohl András, Zsigmond Tamara.
A szinkronszakma remek szakemberei közül többek között Báthory Orsolya, Dóczi Orsolya, Orosz Ildikó, Nikodém Zsigmond szinkronrendezők, és Pataricza Eszter… valamint olyan legendás szakemberek, mint Dallos Szilvia és Haber Ferenc.

A Magyar hangja… kitér a szinkron és a magyar szinkron történetére. Szó lesz benne a szinkron jelenéről és lehetséges jövőjéről. Külön rész foglalkozik a rajzfilmek szinkronizálásával, amelynek kulisszatitkairól a szinkronizáló színészek mellett Mikulás Ferenc, a Kecskemétfilm rajzfilmstúdió alapító-vezetője is beszél.

Az alkotás röviden ismerteti a szinkronkészítés folyamatát is. Olyan, látszólagos apróságokról is beszélnek a dramaturgok, szinkronrendezők, amelyekre a néző nem is gondol, miközben egy filmet néz: a szájszinkron során a szinonimák megfelelő megválasztásáról a szájmozgáshoz, artikulálásról, a kiejtés hosszáról, amelyek éppúgy fontosak, mint a kulturális, társadalmi, földrajzi körülmények figyelembevétele.

Várjuk!

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Itt a Pam & Tommy hivatalos előzetese a másolható pikáns házivideóval
Következő cikk A Nyugalom tengere - kritika