Itt a Szelíd trailere, ami az első magyar játékfilmként épp a Sundance-en versenyez


szelidNemes Anna és Csuja László alkotásának világpremierjét január 21-én a Sundance Filmfesztivál versenyszekciójában tartották meg. A női testépítés színfalai mögé kalauzoló test melodrámát elismeréssel fogadták az amerikai kritikusok.

Csuja László és Nemes Anna rendezőként közösen jegyzik a Szelídet. Csuja a Virágvölgy című első játékfilmjével a zsűri díját nyerte el az ’A’ kategóriás Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál East of the West versenyprogramjában. Nemes Anna a Magyar Képzőművészeti Egyetem festőművész doktorandusza, ő készítette el a Szelíd előképének tekinthető Beauty of the beast című, női testépítőkről szóló esszé-dokumentumfilmet, ahol Csonka Esztert felfedezte. Csonka a Szelíd amatőr főszereplője, nemzetközi hírű testépítő, aki már közel húsz évet töltött el a testépítés világában. A kamerák előtt a szintén amatőr Turós György, testépítő-fitnesz edző volt a partnere.

Sztori:
“Edina egy női testépítő, aki együtt él edzőjével, Ádámmal. Hogy megnyerjék a világbajnokságot, Edinának komoly áldozatot kell hoznia. Eközben különös kapcsolatba kerül egy titokzatos férfival. A találkozás mindent megváltoztat, amiben a nő addig hitt.”

Hamarosan:

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Iskola a pult mentén - kritika
Következő cikk Windjammers 2 – játékteszt