Catie in Meowmeowland – játékteszt


Catie key artFejlesztő: ARTillery; Kiadó: Blowfish Studios, Gamera Game; Platform: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series S/X, Nintendo Switch

Kalandoztunk a macskamentás Alízzal Csodaországban, jobban mondva az ARTillery visszahozott egy falat gyerekkort a 90-es évekből.

A klasszikus point and click kalandjátékok hatalmas népszerűségnek örvendtek a 90-es években. Fakadt ez az akkor hardverlimitációkból és az ennek ellenére mégis rendkívül érdekes képi megvalósításból és nagyon szerethető történetekből. Mindemellett olyan szabadságot és játékmenetet kaphattunk, ami semmilyen más stílusban nem volt jelen, így természetesen rengetegen kaptak rá. Azonban ahogy az lenni szokott trendek mennek és jönnek így ez a tradicionális zsáner is eltűnt a süllyesztőben. Persze itt-ott előbukkan néha egy lelkes próbálkozás, ahogy a mostani alanyunk a Catie in Meowmeowland is.

CatieInMeowmeowLand Screenshot 3

A játék a klasszikus Lewis Caroll történetet az Alice’s Adventures in Wonderlandet dolgozza fel egy kislány erősen cicaszerető szemével. Főszereplőnk tehát Catie, akinek egyik nap a cicája bemászik a házuk melletti lyukba és mi természetesen megyünk is utána. A bonyodalmak innen indulnak, ugyanis a lyukon átérve egy absztrakt, macska orientált világban térünk magunkhoz, ahol is képernyőről képernyőre fogjuk kergetni a kis kedvencünket.

CatieInMeowmeowLand Screenshot 5

A játékmenet hozza zsáneri normákat, van tehát egy kurzorunk melyet a képernyőn keresztül-kasul tudunk irányítani és bizony a fellelt tárgyakat kell kombinálni vagy használni az adott helyszínen található és interakcióba hozható tereptárgyakkal vagy karakterekkel. Nem tűnik túl bonyolultnak és a legtöbb helyzetben nem is az, de vannak azért olyan szekvenciák, amiknél azért kellett idő jócskán mire rájöttem milyen sorrendben is lenne ideális a megvalósítás.

CatieInMeowmeowLand Screenshot 9

Grafikailag a cucc nem egy nagy eresztés, ugye ez a megvalósítás azért nem kíván olyan túl sok erőforrást, azonban az absztrakt világ és annak animációja nagyon szuperül néz ki és remekül szolgálja a stílust. A hangok is rendben vannak, de itt sem kell komoly szinkronra várni, lényegében mindenki dünnyög és különböző hangokat ad ki, értelmes beszédnek nyoma sincs, ennek ellenére ez is remekül működik és jól festi alá a gyermeki, ám mégis szürreális képeket.

Összességében azt kell, hogy mondjam a Catie in Meowmeowland remekül nyúl hozzá a point and click játékok elfeledett világához és pont annyi varázslatot ad egy ma újonnan érkező játékosnak, hogy ha az bátran beleveti magát ebbe a nem mindennapi kalandba lehet bekerül a zsáner bűvkörébe. A játék jól néz ki, remekül játszható és kellő kihívást is biztosít, valamint túl sok időt sem rabol el tőlünk, mert kb. 3 óra alatt utolérhetjük a meglógott macsekot. Már csak annyi a kérdésem, hogy miért ültök még itt? Ugorjatok a lyukba felkutatni kis kedvencet!

10 7

 

 

Legutóbb ezt teszteltük:

Slipstream – játékteszt

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Az elveszett város - kritika
Következő cikk Nicolas Cage 14 év után először szerepelt talkshowban és szórakoztató vendég volt