Postal 4: No Regerts – játékteszt


Postal 4 Key ArtFejlesztő: Running With Scissors; Kiadó: Running With Scissors; Platform: PC

A Postal játékok korábban megkerülhetetlen címek voltak, ám a harmadik rész nem hozta az első epizódok hangulatát és sajnos a Postal 4: No Regerts sem üti meg a lécet.

A Postal sorozat a polgárpukkasztás egy olyan mezeje, amit már erősen nehéz művészinek mondani, szerencsére a Running with Scissors által életre keltett széria eddig nem is vette magát túl komolyan magát (még Uwe Boll is csinálhatott belőle filmet) és az obszcén tartalom egészen szórakoztató volt, na de a mai politikailag korrekt világban is van létjogosultsága? A legnagyobb problémám igazából azonban nem is ez a kérdéskör lesz, mert határozottan vevő vagyok a fekete humorra, de a technikai megvalósítás sajnos megrekedt a 2000-es évek elején.

P4 Screenshot 01

A játék kezdetén kicsit olyan az érzésem, mintha egy cell shaded renderelés móddal kicsit felturbózott Postal 2-vel játszanék. A helyszín szinte ugyanaz, komolyan mondom még azok a bizonyos töltési pontok is olyan szisztéma szerint vannak szétszórva a városban, mint régen. És ha már a töltésről szó esett, tényleg szükség van egy ilyen puritán nyílt világban ennyi és ilyen mértékű töltésre? Nem gondolom, hogy ezt bármelyik játékmotor indokolná, ha meg mégis, akkor nem ártana egy újabba befektetni, ahol kicsit hatékonyabb az erőforrások felhasználása. Gyakran éreztem úgy egy-egy töltőképernyő alatt, hogy fogom az egészet és letörlöm a francba, mert 2003-ban ezt még el tudtam fogadni, de 19 évvel később ez vérciki. Mondom mindezt annak ellenére, hogy azért a fa ék egyszerűségű és gagyi poénok néha ütnek, de azért itt is kicsit avítt már a kivitelezés.

P4 Screenshot 09

És akkor ejtsünk szót a grafikáról, ami mondhatni siralmas. Persze a felbontás megfelelő, de a képi világ nem sokat javult a 2003-as elődhöz képest, ami azért nem túl nagy bók manapság. Az élek recések, az animációk beakadnak és még nem is szépek és emellett olyan szintű lag van folyamatosan, amit nem is értek. A legviccesebb az az egészben, hogy bármennyire is vettem vissza a grafikai beállításokat, a probléma nem oldódott meg, bár különböző internetes fórumokon azt beszélik, hogy komolyabb erőművek is megizzadnak a Postal 4: No Regerts alatt. Audió téren is van gond rendesen, hiába hoztak többféle szinkronhangot, ha az késve vagy egyáltalán nem szólal meg. És igen jól gondoljátok, nem csak a szinkronnal van gond, hanem a játékban megszólaló szinte minden hanggal van probléma.

Az a fő bajom, hogy a korábbi hangulat, amit a fekete humor és az obszcén jelenetek adtak egyszerűen nincsenek már jelen, ahogy a játék képi és hangbeli megvalósítása, úgy a történet, a poénok is tragikusan rosszak, egyszerűen kínos az egész. Kicsit olyan érzésem van mintha a készítők ezt az egészet direkt csinálták volna és görbe tükröt állítanának elénk ezzel a félkész fekáliahalommal, amit el próbálnak nekünk adni. Sajnos a játékot senkinek sem tudom ajánlani. Aki elég bátornak érzi magát tegyen vele egy próbát, de szigorúan csak valamilyen erősebb leárazás után, mert sajna nem hiszem, hogy ezt a cuccot gatyába fogják/tudják rázni egyhamar.

10 4

 

 

Legutóbb ezt teszteltük:

Catie in Meowmeowland – játékteszt

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Egy botrány anatómiája - kritika
Következő cikk Bergman szigete - kritika