The House of the Dead: Remake – játékteszt


THOTD key artFejlesztő: MegaPixel Studio; Kiadó: Forever Entertainment; Platform: PC, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, Google Stadia

Klasszikus játéktermi lövölde, amit ezúttal az otthonunk kényelméből élvezhetünk, ergó kanapéról is tolható a THE HOUSE OF THE DEAD: Remake.

Na ezt a remake-et úgy vártam, mint a messiást. Alapból van egy erősebb nosztalgiahullám mostanában a számomra pont kedves időszak felé, de ezentúl a Holtak háza című pénznyelőbe forgattam gyermekkorom jelentős bevételét különböző késdobálókban vagy egyéb hasonló egységekben. A rajongásom persze nem volt egyedülálló, mert a játék sorozattá nőtt és számos portot is kapott, de még a nemrég említett Uwe Boll is rátette mocskos kezét a franchise jogokra, hogy némileg részesülhessen a sikerből. Most pedig végre lehetőségünk van kipróbálni az újraalkotott railshootert és megláthatjuk, hogy megállja-e a helyét a 2022-es felhozatalban.

THOTD01Azt már az elején leszögezném, hogy a fejlesztők a THE HOUSE OF THE DEAD: Remake -et nulláról újjáépítették, nem holmi remasterről van szó. Ennek ellenére az egész ugyanolyan esetlennek és kiforratlannak érződik mai szemmel nézve, mintha hozzá sem nyúltak volna, hiába a grafikai extra – ami azért mondjuk ki őszintén nem lett olyan fényes – de ez nem éppen probléma, tekintve a játék stílusát. Mert hát ugye itt nem nagyon lesz más dolgunk, mint lőni és figyelni rá, hogy a tárban legyen is golyó. Kész ezzel le is írtam nektek a játékmenetet, mert aki nem ismerné a railshooter kifejezés, az bizony a szimpla fordításból is sejtheti, hogy itt bizony mintha egy sínen húznának és nekünk csak húzni kell a ravaszt.

THOTD02Na de pont ezt nem sikerült a legjobban kivitelezne, mert ugye ezt fénypisztollyal volt az igazi élmény játszani, ami sajnos a mai modern tv-ken már nem működik, így Xbox One-on – amin mi is teszteltük – marad a kontrollerrel való szenvedés. Ami valljuk meg nem éppen a legjobb mókává teszi az amúgy is villámreflexeket igényló THE HOUSE OF THE DEAD: Remake -et. És igazából amitől jó volt anno, attól nem annyira élvezetes jelenleg, konkrétan az bénácska irányítás elveszi az élvezetet és az élmény helyett inkább frusztrációt kapunk, ami nem éppen a legszerencsésebb megoldás.

09Kiemelném azonban, hogy vannak élvezetes újítások, lett például egy horda mód, melyben nagyon komoly mennyiségű élőhalott lepi el a megszokott helyszíneket, ha alapból túl könnyen végig szaladtatok volna a sztorin. Valamint beépítésre került az elmaradhatatlan fotó mód és a achievment/trófea lista, valamint egy galériában még az ellenfeleket is megleshetjük aprólékosabban, mert menet közben azért nem igazán van idő gyönyörködni bennük.

Összességében a THE HOUSE OF THE DEAD: Remake nem egy rossz játék, akik szeretik az eredetit biztos szeretni fogják ezt is, mert mégiscsak az eredeti egy cucc modern köntösben, de a nem éppen precíz és kényelmes kontrolleres irányítás miatt sokan fogják ráncolni a szemöldöküket és nem is alaptalanul. Ennek ellenére a fanoknak kötelező, de aki nem igazán bírja a hasonló cuccokat, az nem is itt fogja őket megszeretni. De a lényeg, hogy újra legyen töltve a tár és irány a kastély!

6. szék

 

 

Legutóbb ezt teszteltük:

Turbo Overkill – játékteszt

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk A hét röhögései (433.)
Következő cikk Minden idők 10 legjobb sportfilmje