Zombie Army 4: Dead War- játékteszt


ZA4DW key artFejlesztő: Rebellion; Kiadó: Rebellion; Platform: Nintendo Switch

Nintendo Switch-en ilyen mértékű és látószögű zombidarálást ritkán látni, mint a Zombie Army 4: Dead Warban.

Zombikat írtani nagyon szórakoztató dolog tud lenni, legyen az akár óvatosan túlélő stílusban, menekülve, vagy valami nagyobb kaliberű gépágyúval, esetleg egyéb röhejesen op fegyverrel röhögve, az alapgondolaton nem változtat a hozzáállásunk. Amúgy is furcsa módon vonzódom a ZS kategóriás zombis cuccokhoz, persze fogyasztok magasabb minőségűt is, de amikor megláttam a Sniper Elite mechanikáira kihegyezett Zombie Army-t először, hát na, maradjunk annyiban, hogy nagyon megörültem. Sajnos örömöm viszont nem volt páratlan, mert a történeti részt nem erőltetik túl, inkább az akció dominált eddig, de azért pozitívan álltam neki a Zombie Army 4: Dead Warhoz is, főleg, amikor megláttam, hogy Nintendo Switch-re érkezik a Season Pass One tartalmakkal dúsított kiadás.

ZA4DW 01

A történetet csak nagy vonalakban ismertetném tekintve, hogy a játék szinte minden más platformon elérhető már vagy két éve. Tehát a nácik a második világháború hajrájában remek ötletnek tartották, ha különböző okkult módszerekkel élőhalottakat szabadítanak a szövetségesekre. Azonban csúszott némi hiba a számításba, így miután végleg pokolra küldtük a kis bajszos festőt, sem oldódott meg a fennálló probléma, a zombik csak tódultak tovább, így nem maradhat más, mint harctérről, harctérre haladni amíg helyre nem állítjuk a rendet és gondolom már kitaláltátok, de ez a szerepe ránk vár. A játék lényegében egy kőkeményen darálós TPS, ami a Sniper Elite jól megszokott alapjain nyugszik, csak itt nem néhány nácit kell kilométerekről, észrevétlenül kiiktatni, hanem tengernyi zombihordát, amihez ugyanúgy használhatjuk a mesterlövész puskát, de vannak darálósabb alternatívák is.

ZA4DW 02

Na de lessük is meg, hogyan muzsikál a parányi hardveren a játék. Switch-en dinamikus felbontásnak örülhetünk, hogy a vas tudja hozni az elvárt 30 fps-es képfrissítést, így dokkolva 1080p körüli, míg kézi üzemmódban 720p körüli értéket kaphatunk. Meg kell jegyezzem, hogy a játékot próbáltam már PlayStation 4-en és kicsit féltem a nagyobb hordák megjelenítésétől, de a Rebellion csapata remekül megoldotta a dolgot, mert nem nagyon futottam bele lassulásba a tesztidőszak alatt. Természetesen ne legyenek illúzióink, nincs is olyan mértékű karakter egyszerre a képernyőn, de azt gondolom ez így is tisztes teljesítmény, nincs miért szégyenkezni. Hasznos funkció a PC játékosoknak, hogy a Steam fiókunkból áthozhatjuk a mentést és itt folytathatjuk vagy fordítva. Valamint van lehetőség 4 fős online co-opra is, ami igazán feldobhatja az amúgy sem lapos a hangulatot.

Összességében a Zombie Army 4: Dead War egy remek kis hiánypótló, agresszió levezető játék a Nintendo hibrid konzoljára. Nincsenek nagy újítások, de az első évadnyi kiegészítővel bőven 15 óra fölé tolhatjuk a játékidőt, emellett a játék stabilan és jól fut. Garantált az agyatlan és agydurrantó szórakozás, így csak annyit mondok, hogy fegyvert vállhoz és TŰZ!

8.szék

 

 

 

Legutóbb ezt teszteltük:

Remorse: The List – játékteszt

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk A besúgó - kritika
Következő cikk George Miller új filmjének trailerében Idris Elba teljesíti Tilda Swinton kívánságait