Fire Emblem Warriors: Three Hopes – játékteszt


few three hopes key art 1024x576 1

Fejlesztő: Omega Force; Kiadó: Nintendo/Koei Tecmo; Platform: Nintendo Switch

A Fire Emblem politikai narratívája ismét találkozik a Koei Tecmo-féle darálós, hack and slash világgal Nintendo Switch-en, avagy így sikerült a Fire Emblem Warriors: Three Hopes.

A Fire Emblem széria 1990-ben indult világhódító útjára a japán Famicom konzolokon. A széria fő csapásiránya a taktikai rpg vonal. Amitől nem is nagyon kanyarodtak el egészen a Fire Emblem Warriors 2017-es Nintendo Switch és Nintendo 3DS megjelenéséig. Ebben a vadhajtásban tört be először a Koei Tecmo féle Warriors vonal, ami a szériára jellemző politikai ármánykodással átszőtt taktikázást ötvözte a kőkemény hack and slash-sel a rajongók legnagyobb örömére.

FEWTH 01

A történet egyenes ági folytatása a 2017-es Warriors-nak, a korábbi epizód főhőse átáll a sötét oldalra, akit a Shez nevű új hőssel kell jobb belátásra térítenünk a három ház egyikéhez csatlakozva. Ebben az epizódban egy háború szagatta Fódlant tudunk felfedezni és csak tovább komplikáljuk az amúgy is kegyetlenül bonyolult dolgokat. Legyen elég annyi, hogy tengernyi harcot kell letudnunk, hogy békét hozzunk a királyságra. Igazi, kellemes fantasy sztori, komolyabb politikai vonallal és rengeteg ármánnyal.

FEWTH 02

A Fire Emblem Warriors: Three Hopes egy remek hack and slash, szuperül működnek a játék különböző funkciói és mindemellett roppant élvezetes az ellenfelek tengerét kardélre hányni és addig tovább darálni őket, amíg a történet vagy az adott küldetés teljesítése meg nem állít minket. Emellett kimondottan jól eső dolog, hogy a játékvilág a köztes részeiben mindig van valaki, akivel tudunk beszélni, hogy jobban elmerülhessünk a három ház és Fódlan világában. De főzhetünk és mindenféle egyéb fejlesztéssel foglalatoskodhatunk, azonban ezek fényében is hamar unalmassá tud válni ez az etap, sajna ennél kicsit több élet kellett volna ebbe a részbe, hogy kevésbé tűnjön monotonnak az egész.

FEWTH 03

A darálás azonban nem minden, lehet itt taktikázni is, ha már egy Fire Emblem játékkal játszunk. Van lehetőségünk utasításokat adni a csatlakozott karaktereknek és emellett át is vehetjük felettük az irányítást. Erre sűrűn lesz szükségünk, mert jó néhány ellenféltípus lenyomásához, csak bizonyos típusú harcosunk lesz megfelelő, a többiek csak jókora szívás során tudják majd leküzdeni őket. Természetesen az alap főküldetések mellett számos mellékküldetés is lesz, amiben példának okért az ilyen ellenfeleket kell darálni. Talán ebben nem sikerült eltalálni a megfelelő egyensúlyt, mert néha kicsit soknak érződik a sok töltelék cucc. Grafikailag egészen rendben van az anyag, de néha azért meg-megreccsen a temérdek ellenfél alatt a Nintendo masinája. Az audió viszont nagyon rendben van és rengeteg a szinkronos átvezető is, ami külön piros pont a készítőknek.

Összességében a Fire Emblem Warriors: Three Hopes egy teljesen jól élvezhető játék, amit legalább 25-30 órán keresztül nyúzhat, aki egyszer szeretné csak végigtolni, de a több történetbeli elágazás miatt nem árt többször is nekifutni az anyagnak. Bátran ajánlom bárkinek, aki kieresztené a gőzt, de egy kis fantasy is belefér, a sorozt rajongói meg már úgyis a vége felé járhatnak. Tehát aki még nem tette az is ragadjon kardot és irány Fódlan!

8.szék

 

 

Legutóbb ezt teszteltük:

Fobia – St. Dinfna Hotel – játékteszt

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Thor: Szerelem és mennydörgés - kritika
Következő cikk Sylvester Stallone, aki megdolgozott a sztárságáért (filmek, fotók, érdekességek)