Cuphead in The Delicious Last Course – játékteszt


cupheaddlc keyart

Fejlesztő és kiadó: Studio MDHR Entertainment Inc.; Platform: PC, Xbox One, PS4, Switch

Nekiveselkedtünk a Cuphead várva várt kiegészítőjének: a The Delicious Last Course megjelenésével sokak számára (idő előtt) megérett a kontroller csere.

Azt gondoltam, hogy a csaknem öt esztendővel ezelőtt megjelent Cuphead boss harcokra kihegyezett játékmenetét nem lehet tovább fokozni, ám nem is tévedhettem volna nagyobbat, ugyanis a Studio MDHR sikeresen vette az akadályt és a platformer egy minden szempontból szenzációs DLC-vel egészült ki. A nemrégiben megjelent The Delicious Last Course című letölthető tartalom története szerint Cuphead és Mugman – még az alapjáték vége felé – szélnek eresztett az egyik mauzóleumból egy Legendary Chalice nevű szellemet, aki arra kéri hőseinket, hogy utazzanak el a távoli, negyedik számú szigetre, ahol egy asztrális süteménynek köszönhetően ideiglenesen ismét életre tud kelni valamelyik főszereplő helyett. Megismerkednek a különleges nyalánkság feltalálójával, s ő elmondja, hogy mi szükséges ahhoz, hogy Ms. Chalice végérvényesen visszanyerje fizikai testét.

cupheaddlc1

A helyszín voltaképpen egy aprócska, középkor ihlette városka, s a csapat felállása egy kehellyel bővült. Kvalitásai azonban némiképp eltérnek a duóétól, ugyanis parryzni a dash funkció újbóli megnyomásával lehet, míg ugrani kétszer tudunk. Mindez eltérő játétékstílust követel meg, ami jómagam számára sokszor könnyítésként hatott a haragosaim elleni küzdelmek során, hisz jóval távolabbra menekülhetek tőlük, mintha csak szimplán el szökkennék előlük. A korábbi nemezisek mindegyikével leszámolhatunk Ms. Chalice-szel, és így a jutalom sem marad el. Összesen 14 teljesítmény érkezett a játékhoz, míg zeneileg kicsivel több, mint egy óra, rendkívül hangzatos jazz muzsika duruzsol a fülünkbe.

cupheaddlc2

Három frissen ható bájjal (charm) és ugyanennyi támadási képességgel gyarapodott az Cuphead, de ezeket mindenekelőtt mogorva sertésünktől kell megvásárolni. Hét új főellenfél igyekszik megkeseríteni az életünket, akik közül szembe kerültem olyannal, aki felett hamar sikerült diadalt aratnom, de a többsége hozza az elvártakat és a párharcok bizony elég kemények az összes nehézségi szinten. Grafikai szempontból kifogástalan játékkal állunk szemben, a ’30-as évek rajzfilmjeinek bája elevenedik meg előttünk, ugyanakkor egy-két pálya a stop motion technológia előtt tiszteleg.

Rendkívül okosan a fejlesztők ezúttal nem olcsójános megoldásokkal, vagyis padlásig telezsúfolt skinekkel igyekeznek játékosokat (vásárlókat) toborozni, hanem olyan tisztességes DLC-vel gazdagodott a Cuphead videojátékos univerzuma, melyben a szó klasszikus értelmében véve tartalmat is találhatunk.  A 8 eurós ár számos titkos színteret és bónusz terepet foglal magában, a tálalás pedig továbbra lenyűgöző összképet fest.

10 9

 

 

Legutóbb ezt teszteltük:

Ex-Zodiac – játékteszt

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk A jó főnök - kritika
Következő cikk Egy anya George W. Bushsal szemben - kritika