Ynglet – játékteszt


ynglet

Fejlesztő: Nifflas; Kiadó: Triple Topping; Platform: PC, Xbox One

Elsősorban azokat fogja majd meg az Ynglet, akiknek nem minden a grafika.

Emlékszik még mindenki a fl0wra? A thatgamecompany (a Journey alkotóinak) első játéka volt és szintén az elsők között azon indie címek közül, amelyek a PS3 repertoárját voltak hivatottak gazdagítani. Az Ynglet valamelyest az említett előtt tiszteleg, hiszen ahhoz hasonló “cirádás papucsállatkát” irányíthatunk, továbbá szintén minimalista, de egyben megkapó látványvilággal operál, igaz itt meg is szakadnak az egyeződések.

A mostani tesztünk alanya ugyanis sokkal inkább a televízió (függőleges) síkjában játszódik, ami onnan tetten érhető, hogy van gravitáció és alapesetben az irányított izénk bizony kegyetlenül lezúg a mélybe. A játékmenet kulcsa viszont, hogy a kisebb buborékokban nem ez történik, így azokban kell közlekednünk, egyikből ugrálva a másikba. A pályákat persze fokozatosan egyéb elemek is színesítik, például lesznek eltűnő-felbukkanó buborékok, vonalak, amelyekről visszapattanhatunk mandinerből, vagy megint másik fajta vonalak, amiken szabadon ugrálhatunk, egyre nagyobb lendületet véve – no de maradjon azért meglepetés a játékra is.

Már csak azért is, mert a játék elég rövid, mindössze két óra, szóval a nyolc szint hamar elillan. Mindegyik előtt kapunk egy-egy tutorialt, amely bemutatja hogyan érdemes a mozdulatokat alkalmazni, vagy éppen a begyűjthető cuccokat a leggyorsabban összeszedni. Mindezt egy szabásminta szerű térképen követhetjük nyomon. Ha pedig végigértünk, akkor jöhetnek a challenge pályák a bónusz világban, amelyek már nem finomkodnak.

Az Ynglet egy kellemes, chill kikapcsolódásnak indul, s habár a végére picit begorombul, azért így sem lesz idegesítő, hanem megmarad a szórakoztató vonalon. Ha valaki szereti a hasonszőrű, minimalban utazó, de mégis látványos grafikát nyújtó ügyességi játékokat (akár a Geometry Warst is említhetném, de ott a kőkemény akción van a hangsúly), akkor bátran vágjon bele. Az ára is igen baráti, szóval senkit nem fog a földhöz vágni, extrém esetben valamelyik nap kimarad az ebéd.

8.szék

Legutóbb ezt teszteltük:

Kokoro Clover Season1 – játékteszt

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Szia, Életem! - kritika
Következő cikk Better Call Saul 6. évad 8-13. rész - kritika