Tengernyi Marvel és Star Wars bejelentés, Andor, Willow, A nemzet aranya trailerek


d23A Disney folytatta tengernyi Marvel és Star Wars bejelentéssel, trailerekkel és még A nemzet aranya és hála az égnek a Télapu sorozat is kapott előzetest. Próbáltuk a lényeget összefoglalni.

STAR WARS

Andor: Kathleen Kennedy 24 részes kémthrillerként hivatkozott rá, az első etap 12 részes lesz, szóval lényegében 2. évad (vagy volume, ha úgy fogják hívni) berendelve és azzal le is zárul. 5 évvel játszódik majd a Zsivány Egyes előtt.

A Star Wars: Jedihistóriák 6 részes minisorozat a Klónok háborúja stábjától és stílusával: 3 rész a fiatal Ahsokáról, 3 rész pedig a fiatal Dooku-ról és Qui-Gonról szól majd, utóbbi hangjaként visszatér Liam Neeson. Negyedóra körüli részek, mind október 28-án a Disney+-on.
talesofthejedi

A Rossz Osztag második évada január 3-án startol. Az Ahsoka még forog, a Mandalóri 3. évada az utómunkáknál jár, kapott egy teasert:

Jon Favreau a Pókember forgatások során beszélgetett Jon Wattsszal, akinek volt egy ötlete – ez formálódott végül a Skeleton Crew sorozattá, ami az Új Köztársaság idején játszódva egy csapat elveszett gyerekről szól. Megmutatták Jude Law karakteréről az első képet:
jude law

egyéb LUCASFILM

A november 30-án induló Willow új posztere és trailere:
willow

A stábhoz csatlakozott Tony Revolori és Christian Slater.

Lement az Indiana Jones 5. első teasere is a helyszínen, de azt egyelőre nem lőtték ki online. Mangold végig egyeztetett Spielberggel és Lucasszal, Ford a könnyeivel küzdött a színpadon, John Williams pedig elkészült a zenével. Meg 38 év után volt egy kis koccanás. Ke Huy Quan mellesleg szerepel majd a Loki 2. évadában.

foedMARVEL

A Marveltől túl sok néznivalót nem kaptunk, annál több rövidhírt. A panelt a Sólyomszemben látott Rodgers musical előadásával nyitották. Az új Fekete Párduc folytatásának előzetesét nem adták ki online, de erre nem kell sokat várni. A filmet még vágják és effektezik. Ryan Coogler aztán maradt a színpadon az Ironheart kapcsán. A sorozat új logót kapott, főszereplője ugye a Fekete Párducban debütál, viszont a teaser itt sem jött ki online.
ironheartHangyáék következő kalandja, a Kvantumánia közvetlen előzménye lesz a következő Bosszúállóknak. A Comic-Con teaser után itt lement egy rendes trailer, elvileg erre se kell már sokat várnunk. Randall Park visszatér benne.

Aztán végre bejelentették hivatalosan is az idén halloweeni különkiadás címét: a már sokat pletykált Werewolf by Night lett simán, alcím nélkül. A ’30-as-’40-es évekbeli horrorok által ihletett mondhatni TV filmet Michael Giacchino rendezte (és persze komponálta), a címszereplő Gael García Bernal és meglepően korán, még az Amazon: Ügyvéd lezárása előtt, már október 7.-én érkezik Disney+-ra. Akárcsak a Galaxis őrzői karácsonyi mókázása, ez is olyan 60-70 perc körüli játékidővel bír majd. Mintha egy családbarát Tarantino-Rodriguez grindhouse beszabadult volna az MCU-ba…
werewolf

Jó kérdés, ez miként és hova helyeződik el a kánonban. Ezzel egyidejűleg megerősítésre került, hogy Man-Thing is az univerzum részévé válik. A karakter kapott már egy elfeledett TV filmet 2005-ben Valami van odalent címmel.

A kémkedős Titkos invázió szintén megkapta trailerét. A látottak a napjainkban játszódó Amerika Kapitány mozik hangulatát idézik. Don Cheadle megerősítette, hogy az Armor Wars majd közvetlenül ebből következik és jövőre forog. Mindkét sorozat a szokott 6 részes formulát követi.

A Loki második évadában nem lesz időugrás, közvetlen a cliffhangert folytatja majd. Ebből is lement egy D23 exkluzív teaser. Matt Shakman, a WandaVízió rendezője váltja immár hivatalosan is Jon Watts-ot a Fantasztikus 4-es élén. Szereplőgárdáról nem esett szó.

A Sólyomszem spin-off Echo forgatása befejeződött, a teaser erről se élesedett online. Ezután Vincent D’Onofrio a színpadon maradt és csatlakozott hozzá Charlie Cox. A visszatérő Daredevil új logót kapott, jövőre kezdik a forgatást. Aztán egy Matt Murdock jelenetet mutattak az Amazon: Ügyvédből, ez külön nem is fog kijönni, de lehet már a jövőheti részben látjuk.
logó: daredevilAz Amerika Kapitány: Új világrendben visszatér Danny Ramirez és Carl Lumbly a Sólyom és a Tél Katonája sorozatból, valamint Tim Blake Nelson a Hihetetlen Hulkból. Az ő szála maradt még csúnyán nyitva anno, viszont Tim Roth után lehet már az Amazon: Ügyvédben is beköszön. A Thunderbolts film felütése: “egy Bosszúállók nélküli világ nem azt jelenti, hogy a világ szuperhős csapat nélkül marad”. Hivatalos visszatérők: Sebastian Stan, Florence Pugh, David Harbour, Wyatt Russell, Olga Kurylenko (és kaszkadőre), Hannah John-Kamen, Julia Loius-Dreyfus. A többiek, köztük Daniel Brühl egyelőre csak pletykák. Pugh Velencéből visszaérve Budapestre, online jelentkezett be a Dűne forgatásáról. Kaptunk egy koncepciórajzot és egy stábfotót.
– rajz: on

Végül: a Marvelek közvetlenül a Ms. Marvel stáblistás jelenténél kezd majd. Teasert itt is csak a látogatók kaptak. Goose, a macska visszatér.

A 20th Century Studios panelje kimerült pár 3D-ben levetített Avatar jelenetben, James Cameron Új-Zélandból lévő videós beköszönésében és Sigourney Weaver színpadi szereplésében. Nagy trailer nem jött az előzetes várakozásokkal ellentétben.

A nemzet aranyához is kaptunk trailert, ami 2022. december 14-én kezd a Disney+-on 10 résszel. Harvey Keitelt is belerángatták, Justin Bartha  visszatér és Catherine Zeta-Jones lesz benne a negatív szereplő.

A Percy Jackson mozik nem voltak felejthetetlenek, de a könyvszéria annyira sikeres, hogy egy sorozatot ebből is érdemes bepróbálni, gondolták az egércégnél. A Percy Jackson and the Olympians csak 2024-re jöhet, de már ennyi vizuális ajánló érkezett hozzá:

És még valami erős a végére: a Télapu sorozatban tér vissza természetesen Tim Allennel. Idén november 16-án már be is szánkózik egy dupla résszel a Disney+-on.

tim allen
A tegnapi bejelentések:

Disney bejelentések, Agymanók 2, Bűbáj 2 trailer, énekel az élő kis hableány

Forrás: Disney+

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Tinykin - játékteszt
Következő cikk Így szeretett bele Spielberg a moziba, végre kaptunk trailert az új filmjéhez