Kitsune Zero – játékteszt


kitsunezero keyart

Fejlesztő és kiadó: Kitsune Games; Platform: PC

Vállalható Super Mario Bros-klónt sikerült összehozni a Kitsune Zeróval, ami ahelyett, hogy bármilyen eredetiséget mutatna, inkább csak egy ötlettelen koppintás.

Két évvel ezelőtt bukkant fel az internet különböző szegletein a Super Bernie World című térítésmentesen letölthető ügyességi alkotás a diverzív játékaival ismerté vált indie fejlesztőcsapat, a Kitsune Games gondozásában. A platformer küllem és mechanika alapján szemtelenül másolja Super Mario Bros szinte valamennyi elemét. Sztorija viszont egészen más, ugyanis egy Bernie nevű egyént irányítva az USA nagyvárosaiban és államaiban választási aktivistaként kell pénzt (szavazatokat) gyűjtögetnünk, hogy végül riválisokat legyőzve mi legyünk a befutók. Ahogyan talán néhányan helyesen tippeltek, a főhős névválasztása nem véletlen, hisz a kiléte Bernie Sandersre utal, akivel mindent eldöntő párharc apropóján az ország előző, 45. elnökén kell felülkerekednünk.

kitsunezero1

Most pedig itt a vadiúj, fizetős DLC, és szerencsére a kissé megfáradt politikai szurkapiszkának ezúttal nyoma sincs. A Kitsune Zero a japán folklór előtt rója le tiszteletét, s a várhatóan 2023-ban megjelenésre kerülő Kitsune Tails előzményeként látott napvilágot. Története szerint a Yumi nevű rókalányt irányítva szamuráj klánok háborújába csöppenünk és ránk hárul a nemes feladat, hogy a harcosokkal csatlósaikkal együtt leszámoljunk. Tesztalanyunk továbbra is az anno elsőként NES-en felbukkant klasszikust majmolja, s az is egyfajta ötlettelenségről tesz tanúbizonyságot, hogy az elődből átollózták az első 12 pályát. A külcsín jó indulattal hangyányit tán szebb lett, plusz az alkotók előrukkoltak egy meglepően hangzatosan megvalósított átvezető narrációval is.

kitsunezero2

A Marióhoz hasonlóan funkcionalitásukat tekintve ugyanazokat a poweruppokat szerezhetjük meg: tehát nagyobbra nőhetünk, tűzgolyókat potyogtathatunk vagy néhány másodperc erejéig sérthetetlenül átrohanhatunk bármelyik nemezisünkön. Pontokat az érmék felhalmozásával és a szintek befejezésével szerezhetünk, azonban fölösleges gyűjtögetésbe kezdeni, mivel, ha meghalunk vagy átlépünk a következő etapra, akkor mindenünk nullázódik, és életeket sem tudunk harácsolni, hiszen azok korlátlan mennyiségben állnak rendelkezésünkre.

Mivel nincs olyan szempont, ami miatt ne lehetne pusztán vállalható másolatként tekinteni rá, így nem is érdemes csodát várni tőle, ám a Kitsune Zero bátran ajánlható az ugrálós műfaj szerelmeseinek. Helyén kezelve a kopírozást bruttó 3 órára le tudta kötni a figyelmemet és összességében tisztességes iparosmunkának mondható.

10 4

 

 

Legutóbb ezt teszltetük:

Little Orpheus – játékteszt

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Little Orpheus – játékteszt
Következő cikk A 74. Emmy-díjátadón Zendaya duplázott, Ted Lasso és az Utódlás dominált, Saul nyeretlenül távozott