Mission 1985 – játékteszt


mission1985

Fejlesztő és kiadó: Consulog; Platform: PC, Switch

Klasszikus árkád címeket idéző fuss és lőj típusú akciójáték a Mission 1985, amiben küldetésünk az ellenséges katonák likvidálása és a foglyok kiszabadítása.

A gonosz Hector túszul ejtette bajtársainkat: feladatunk kiszabadítani mindannyijukat, majd végezni a tábornokkal és csatlósaival. A Mission 1985 olyan klasszikus árkád és 16-bites konzoljátékok sorát erősíti, mint a például a Commando, az Ikari Warrior, a Heavy Barrel vagy a Guerilla Wars, így akinek ismerősen csengenek ezek a régmúlt címek, azoknak a játékmenet semmiféle újdonságot nem fog hozni. A lineáris lövöldében egy katonát irányítva, akár helyi kétjátékos kooperatív módban 9 pályán keresztül tüzelhetünk ellenlábasainkra, illetve két további, Space Harrier látványvilágára emlékeztető 3D-s szinten célkeresztünk segítségével puffogtathatunk.

mission19852

A kétdimenziós megbízatásokban lentről felfelé battyogva lőhetjük darabokká a lövészárkokban megbújó vagy felénk rohangáló rosszfiúkat, valamint harckocsikat, sőt egyes pályákon még teveháton is nekünk rondítanak. Ebben alapvetetően gépfegyver és korlátozott mennyiségű kézigránát lesz igazán partnerünk, de időről-időre felszerezhetünk limitált lőszerrel megspékelt lángszórót és három eltérő irányba targetáló uzit is. A pályák lezárásaként pedig védelmi ágyúkkal felszerelt tankokat és hajókat robbanthatunk szét, s az addig vezető út valamennyiszer megkeseríti az életünket.

Társunkkal élvezetes igazán a Mission 1985, ugyan szólóban nem lehetetlenség végigjátszani, de reflexeink kőkemény megpróbáltatásokon mennek keresztül, az életeink száma pedig véges (a főmenüben 3, 5 és 9-re kalibrálható) és hősünk mozgása kissé lomha. A teszt ugyan PC-n készült, a legősibb aktív platformra már bő egy éve megjelent, ám immáron a Switch tulajdonosok is nekiveselkedhetnek ennek az ízig-vérig brutális akciójátéknak.

6. szék

 

 

Legutóbb ezt teszteltük:

Tactics Ogre Reborn – játékteszt

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Cate Blanchett szerint halálunk után leves lesz belünk és a Bambi a kedvenc akciófilmje
Következő cikk Wednesday 1. évad - kritika