Trek to Yomi (Switch) – játékteszt


trektoyomi keyart2

Fejlesztő: Flying Wild Hog, Leonard Menchiari; Kiadó: Devolver Digital; Platform: PC, PS4, PS5 Xbox One, Xbox Series X|S, Nintendo Switch

Szívesen felelevenítettük volna a Trek to Yomi-ban átélt kalandokat, de a Switch változat minősége nem az igazi. Figyelem, low budget szamurájok!

A tavalyi év első felének egyik üde színfoltja volt a Trek to Yomi. A játék a Kuroszava filmek fekete-fehér világát megidézve elbűvölt mindenkit aki fogékony a feudális Japán és egyben a szamurájok korszakára. Játékmenetben ugyan nem villantott erőset, sőt a nehézsége, illetve a kicsit fantáziátlan fejlődési rendszer és a monoton harc rányomta a bélyegét a hangulatra, de azért így is tudott olyat mutatni, ami sokaknak nem sikerül mostanában: egyediséget.

trek 02

Kétszer is foglalkoztunk vele – először egy rövid előzetes erejéig, majd pedig a megjelenéskor a végleges produktum kapcsán. Most harmadiknak pedig csatlakozik a Switch portról szóló anyag, amelyben már nem ismételjük meg a korábban elmondottakat hiszen sem a sztori, sem a játékmenet nem változott (ezekért tessék fellapozni a korábbi cikkeket), hanem a Nintendo változat sajátosságaira koncentrálunk.

trek 05

A hibrid konzol egyik sajátossága, hogy nem olyan erős hardverrel bír mint vetélytársai, vagy a PC-k. Ennek a gondolatnak a mentén felmerülhet, hogy vajon egy olyan játék, amely elsősorban a vizualitásban erős, vajon mennyire működik a kis japán masinán. Sajnos egyértelműen kijelenthetjük, hogy nem igazán. Pedig nagyon bíztunk benne, hogy legalább handheld módban jó lesz, mert a Trek to Yomi stílusa és a hossza adja magát egy hosszabb utazás, vagy egy kiadós pihenés mellé szánt szórakozásnak.

trek 08

Ezzel szemben a Switch verzió igencsak le lett butítva – jóval alacsonyabb a felbontás, le lett egyszerűsítve a környezet, de úgy általánosságban elmondható, hogy eléggé mosottas lett a kinézete. Ez azonban sajnos nem minden. A karakter közelik is sokat csúnyultak, továbbá az egyszerűbb külcsín mellé mindenféle grafikai anomáliák is társulnak (későn popoló textúrák, villogó árnyékok, önálló életet élő növényzet).

Mondhatnám, hogy “falura jó ez is”, de a Trek to Yomi annyira a látványról szól, hogy csak végső esetben tudom ajánlani a Switch változatot, azt is inkább egy leárazás alkalmával. Ha van bármilyen lehetőséged másik platformon játszani, akkor ragadd meg az alkalmat és inkább vidd végig ott.

6. szék

Legutóbb ezt teszteltük:

Returnal – játékteszt

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Itt a maratoni hosszúságú John Wick 4. végső trailere, kutya is van benne
Következő cikk A TI MOZITOK (26.) - Egyedül