Kirby’s Return to Dreamland Deluxe – játékteszt


Kirby s Return to Dreamland

Fejlesztő: HAL Laboratory; Kiadó: Nintendo; Platform: Nintendo Switch

Mindenki kedvenc cuki rózsaszín pacája, Kirby, ismét balról jobbra kalandozik a Kirby’s Return to Dreamland Deluxe-ban.

Reneszánszukat élik a feldolgozások, újrakiadások és a felújítások, napról napra jelenik meg egy-egy rég elfeledett vagy éppen nagy becsben tartott játék újrakevert, esetleg teljesen átdolgozott, vagy éppen csak alaposan felcicomázott újragondolása. Továbbra is azt mondom, hogy nincs ezzel probléma, azonban egy kicsit több erőforrás mehetne az új IP-k, az új ötletek irányába, de ne kanyarodjunk ennyire el a tárgytól. Tehát a Nintendo is beállt a sorba és egyre másra húzza elő a kalapból a jobbnál jobb át- és feldolgozásokat. Ezúttal pedig egy korábbi Wii-s címre esett a választás, mely nálunk 2011-ben Kirby’s Adventure Wii címmel jelent meg, egész jól fogyott anno, így érkezett is a Switch-re felhúzott változat.

KRtDD 01

A Kirby’s Return to Dreamland Deluxe sztorija szerint egy nap Kirby lakóhelyének közelében egy csillagközi utazó, Magolor szenved balesetet. Az űrhajó kényszerleszállása során természetesen elég nagy károkat szenved és alkatrészei, valamint a működését biztosító fogaskerekek is szerteszéjjel szóródnak a környéken, így papírforma szerint mi leszünk azok, akik segítenek a begyűjtésükben. Mindezt egy balról jobbra scrollozó, 2 dimenziós platformer keretein belül tehetjük meg, de mindenki vegye figyelembe, hogy nem a tapasztaltabb réteg volt a célközönség, ugyanis még a nehezebb beállítás mellett sem lesz komoly kihívás a pályák darálásában. Mentségükre szóljon, hogy a teljes játék leküzdése után elérhetővé válik egy komplex mód, de aki addig eljut, nem hiszem, hogy azonnal neki akar majd vágni a ugyanannak a kalandnak, viszont remek ok lehet a későbbi visszatérésre, tehát mégsem megy kárba a lehetőség.

KRtDD 02

Annak ellenére, hogy bármilyen kihívás nélkül lehet ledarálni szinte az egész játékot, meglepően változatos és szórakoztató kalandban lesz részünk, amiből az ifjabb korosztály is örömmel veszi majd ki a részét. Az én két kislányom például alig tudott szabadulni Kirby bűvköréből. A Kirby’s Return to Dreamland Deluxe nem szakít a hagyományokkal és a tradicionális ugrabugra mellett megtartotta főhősünk azon képességét, hogy a szembejövő ellenfelet (és kb. mindent ami mozdítható) fel tudjuk szippantani és átvehetjük a jellemző képességeiket, ergó így tudunk majd tüzet vagy jeget okádni, kardozni, villámot szórni és még sorolhatnám. Van azonban két “erő” melyek újak, a lézert ontó mecha és a homokdobáló, ezek kimondottan ebben a kiadásban szerepelnek csak. Vannak természetesen alternatív támadások is, de ezeknek a sztori módban túl sok szerepe nincs, inkább a minijátékokban tesznek majd jó szolgálatot. Technikailag a játék teljesen rendben van, komolyabban nem nyúltak hozzá, de tökéletesen futott és semmilyen hibára nem akadtam, tehát ezen a fronton nem lehet panasz.

KRtDD 03

A korábbi kiadásban szereplő minijátékokat nagyon ötletesen egy vidámpark tematikájára húztak fel, ennek a vidámparknak az attrakciói lesznek az általunk abszolválható kihívások, amiknek egyedül vagy 3 barátunkkal kiegészülve eshetünk neki, csakúgy mint a sztori módnak. A kihívások teljesítésért extra maszkokat és egyéb kozmetikai cuccokat kaphatunk, de a valódi célja inkább a helyszíni multi, amiben kellemes órákat költhetünk el. A Kirby’s Return to Dreamland Deluxe másik újítása a Magolor Epilogue: The Interdimensional Traveler címre hallgató rövidke történet, melyben magát Magolort alakíthatjuk, itt ismerhetjük meg képességei elvesztésének és visszaszerzésének történetét. Az alapok változatlanok, azonban folyamatosan kapunk új képességeket és lehetőségünk nyílik a fejlesztésükre is. Ez ötletes újítás, lehet jól állt volna az alapjátéknak is.

Összességében a Kirby’s Return to Dreamland Deluxe egy remek cím, ami mind az eredeti játékot ismerőknek, mind az újaknak ideális szórakozás lehet, van benne tartalom bőven, jól néz ki és jól is szól. Kicsit talán borsosnak hat a teljes ár egy újrakiadásért, azonban egy gyerkőcös családnál minden forint garantáltan megtérül.

8.szék

 

 

Legutóbb ezt teszteltük:

Octopath Traveler II – játékteszt

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk "Onnan tessék sáros lábbal leszállni!" - Most vagy soha! - ünnepi előzetes
Következő cikk A 43. Arany Málna-díj nyertesei között ott a Szöszi és a Morbius, de szegény Tom Hanks is kapott