A Halálos iramban mozik a számok nyelvén (hány verseny, férfi ölelés, család…)


fast x familySzeretjük a Fandom Entertainment statisztikai sorozatát, a By the Numbers-t, legutóbb például John Wickkel matekoztak ki több száz hullát, de jó pár egyebet is kiszámoltak már, most pedig a Halálos iramban 10. kapcsán Dom családjának sablonjai következtek a sorozat „legégetőbb” adataival.

Ha mindig is kíváncsi voltál arra, hogy pontosan hány verseny, sebességváltás és padlógáz bevágás, nitrózás, autóbuzulás, közelharc, férfi ölelés, őrült ugratás (akár kocsi nélkül túlélve a lebénulást), sörözés (különvéve a Coronát természetesen!), popsi snitt vagy robbanás volt látható az első 20 év során, akkor ez a videó neked szól. Persze nem maradhatnak el olyanok se, minthogy hányszor hangzik el tisztán (nem ismételve/kórusban) a család és mekkorára is duzzadt, kb. hány milliónyi értéket loptak el összesen, mennyi országban jártak (+ az űrben, ugye) és hogy átlagosan hány ujjatlan pólója van Domnak? Azt például tudjátok, hogy mi Brian és Dom egymás elleni mutatója a versenyeiken, vagy hogy melyik részben eszik legtöbbet Roman? Bár ki lehetett volna azt is jegyzetelni, hogy ő vagy Han nasizik-e többet.halalosVégül az is kiderül, hogy átlagot vonva ezekből a sablonokból mikor volt a legtöbb használva, azaz melyik a „leghalálosirambanosabb” Halálos iramban? Fontos, hogy csak a fő filmeken van a hangsúly, a Han eredetének titulált Better Luck Tomorrow (Justin Lin független ifikrimije), az 1-2-t összekötő Prelude klip, az elsőt a negyedikkel összefűző 20 perces Vin Diesel rendezés (a Los Bandorelos), a Universal vidámparki látványossága, a két fontosabb videojáték és a Netflix-en 6(!) évadot megélt animációs sorozat Dom gyerek unokatestvérével kimaradnak, pedig a két rövidfilm a saga teljes értékű darabja. És azt tudtátok, hogy szegről-végről akár a 2003-as Olasz meló felfogható Jason Statham és Charlize Theron figuráinak bemutatásaként? Igaz, ez a stúdiók és a jogok miatt soha nem lesz hivatalos.

Íme hát a pontos számtan:

Anno jól hoztuk ki a Filmszerésszel, hogy a 8-ban 17 családozás van, de a 10 természetesen még nincs a videóban. Figyeltem most is és 28-ig jutottam, amiből mondjuk lejöhet 3 speciális eset: a családi koccintásnál a kórus kicsit elcsúszott és duplán kivehető a „família”, az 5 idejére visszarepítő flashbackek egyikét kétszer látjuk (és abban akad családozás), illetve Dom egyszer az egyik korábbi jelenet hangfelvételével szembesül, melyben ugyancsak van egy „szóismétlés”. De ha csak a 25-öt veszünk, akkor is a 10 az új rekorderünk ebben.

Ti is többet megemlítettetek a fenti felsorolásból:

Jason Momoa miatt pedig még szerethető piszkos élvezet is:

Halálos iramban 10. – kritika

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk A Te kultúrád – a mi kultúránk!? V. A Mi Kultúránk rövidfilmfesztivál
Következő cikk A hét röhögései (481.)