Resident Evil 4 – Separate Ways DLC – játékteszt


 

Separate Ways key art

Fejlesztő: Capcom; Kiadó: Capcom; Platform: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series S/X

A Resident Evil 4 kiegészítőjében Ada Wong külön utakon, de visszatért és bízunk benne, hogy DLC minőségből és árazásból is követendő példaként jár majd el a Separate Ways.

A Capcom mostanában nem nagyon tud mellényúlni és sorban hozzák a jobbnál jobb remake-eket, amiket mind a játékosok, mind a kritikusok egyöntetűen kedvelnek. Én speciel kicsit kezdek félni, hogy előbb-utóbb megint elindulnak egy olyan irányba, ami nem biztos, hogy végfelhasználóként is jó lesz, de nem akarok vészmadárkodni, élvezzük a helyzetet, amíg lehet. Tehát a folyamatos jó szériában a japánok úgy döntöttek, hogy az év elején kiadott Resident Evil 4 remake kiegészítő történetét a Separate Ways-t is elhozzák nekünk DLC formában, ami 10 euróért, valljuk meg, azért nem tűnik rossz üzletnek, főleg, ha bírjátok a fő játékot, vagy Ada Wongot.

Separate Ways5

A Separate Ways történetében ugyanazt az eseménysort élhetjük át amit korábban Leon S. Kennedy-vel, csak ezúttal Ada Wong szemszögéből, kicsit úgy, de mégis máshogy mint a Resident Evil 2-ben. A történet alapja tehát ugyanaz, de ezúttal a csinos kémnő szemszögéből élhetjük át az eseményeket, Ada sztorijában viszont nem Ashley megmentése lesz a cél, hanem a spanyolhonban székelő szekta által birtokolt vírus megszerzése, Albert Wesker részére. Gyakorlottabb rezisek már ismerik az urat, aki pedig nem, annak legyen elég annyi, hogy ő a klasszikus antagonista a franchise-ban, akitől nagyon sokáig nem sikerült megszabadulni. A történet amúgy tök jól mutat be számos eseményt és ügyesen egészíti ki a korábban már látott jeleneteket, csomó olyan dologra derül fény, amit a fő részben nem magyaráztak meg. Csak, hogy egy jó példával éljek, fény derül arra is miért szólalt meg az első nagyobb falusi összetűzésben a harangszó.

Separate Ways3

Ezen felül viszont a Separate Ways játékmenete szempontjából sok újdonság nincs, ugyanazt a lövünk-gyűjtögetünk-felfedezünk mechanizmust kell végigcsinálnunk itt is, mint korábban. Vagyis van itt két apróság, de ezek inkább csak töltelékként vannak jelen, mintsem valódi funkcióként. Az egyik egy I.R.I.S. névre hallgató szembe ültetett szerkezet, amivel Ada olyan dolgokat is megláthat, amiket szabad szemmel nem, valamint egy kilőhető kampó, amivel Batmani magasságokba repíthetjük a hölgyet. Ezek természetesen csak szkriptelt környezetben és eseményekkor használhatóak. Nem rónám ezt fel hibának, azért mégiscsak egy adott játék kiegészítéséről beszélünk, viszont érdekes lett volna, ha kicsit szabadabban tudjuk őket használni.

Separate Ways4

Technikailag a Separate Ways is hibátlan, akárcsak a RE4 volt, tűélesek és szépek a textúrák, folyamatos a képfrissítés és remek az összhatás. Viszont fura módon nálam a HDR-es kép túl sötétnek bizonyult, ezt nem teljesen értettem, mert a főjátéknál ilyen gondom nem volt. Na de sebaj egy gyors testreszabás ezt orvosolja. Audió fronton is minden a legnagyobb rendben volt, a párbeszédek és a színészi játék, valamint az aláfestés is kiváló, nehéz lenne rájuk bármi rosszat mondanom.

Összességében a Separate Ways azt gondolom iránymutató kellene, hogy legyen a DLC készítésben. Ezt a kijelentésem pedig arra alapozom, hogy AAA minőségű élményt kapunk kb. 6 órában, 10 dolláros áron és ez manapság nem igazán bevett szokás, mert vagy a tartalom karcsúbb, vagy a árcédula vaskosabb. Azt gondolom ez lenne a követendő példa a kiadók részéről és bízom benne, hogy a Capcom is sokáig tartja a jó szériáját és hamarosan érkezik is a következő adag. Mellékesen megjegyzem, hogy egyidejűleg az ingyenes Mercenaries DLC is elérhető már, ami szintén okozhat néhány boldog órát. 

Írjátok meg nyugodtan kommentben, hogy ti melyik Resident Evil játék felújítását várjátok következőnek!

10 9

 

 

Legutóbb ezt teszteltük:

Bud Spencer & Terence Hill – Slaps and Beans 2 – játékteszt

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk A láthatatlan fény minisorozat trailerében Mark Ruffalo és Hugh Laurie is feltűnik
Következő cikk A 77 éves John Woo visszatért Hollywoodba, nála ilyen véres a Csendes éj - trailer