Bud Spencer & Terence Hill – Slaps and Beans 2 – játékteszt


slaps20

Fejlesztő: Trinity Team; Kiadó: Buddy Productions; Platform: PC, Xbox One & Series X|S, Switch, PS5

Megérkezett a Slaps and Beans folytatása Bud Spencer és Terence Hill legendás párosával, akik ismét rengeteg babot esznek és még annál is több pofont osztogatnak.

Öt évvel ezelőtt debütált a Bud Spencer & Terence Hill – Slaps and Beans című narratív beat ’em up játék, amiről alapvetően film tematikájú oldal révén hangyányit ugyan megcsúszva, de hasábjainkon is beszámoltunk. A várva várt (?) második részt újfent az olasz Trinity Team trombitálta le, s a kreálók – tán a lelkesedésük mivoltából – néha túlgondolták a játékmechnikát, vagyis a tapasztalataim alapján egy fő szempontból visszafoghatták volna magunkat, de az összkép változatlanul szórakoztatónak mondható.

slaps21

Jó hír, hogy a Slaps and Beans 2-nek bátran nekiveselkedhetnek azok a játékosok is, akik anno nem osztottak nyakleveseket, ugyanis leszámítva néhány humoros utalást a 2018-ban zajlott eseményekre, oly eget rengető összefüggéseket nem találunk a két felvonásban. Mindazonáltal nem folynék bele különösebben a sztoriba, hiszen nincs abban semmilyen meglepetés, hogy a játék mozgatórugóját alapvetően a két színész közös és szóló mozijai ihlették. A teljesség kedvéért dióhéjban azért annyit elárulok a történetről, hogy mozgatórugóját a Seriff és az idegenek és a Banános Joe című klasszikusok alkotják. Kishazánkban kevesen vannak, akik ne ismernék a duó filmjeinek sava-borsát, valószínűleg ezért is tűnik úgy, hogy jelen esetben sokkal kevesebb újszerű hatás ér bennünket, mivel a helyszínek közt nagyon kevés olyan területet járhatunk be, amit Bud és Terence mozgóképes felbukkanásában ne láttunk volna.

slaps22

Tulajdonképpen pozitívan hat, hogy az olasz fejlesztők kevésbé eresztették szabadjára képzeletüket, mert ámbár van egy kerek kalandunk a színészek pixelgrafikus lélekjelenlétével, mégis nosztalgikus érzés a nevezetes helyszíneken mászkálni. Példának okán meghallgathatjuk McBride kapitányt, amint elpanaszolja, hogy elvesztette az egyik kiváló ügynökét, pelota meccseket játszhatunk vagy leülhetünk kártyázni. A játékmenet azonban az elvárásoknak megfelelően a verekedésre összpontosul, amiből ezúttal jóval több inger él, és ez bizony nem válik mindig előnyére.

slaps23

A főellenfelek elleni küzdelmek során végtelen számban tobzódnak a kisebb rosszfiúk és olykor egyidejűleg több tucatnyian igyekeznek bennünket elpáholni. Ezzel valószínűleg azt igyekeztek ellensúlyozni, hogy a rövid, körülbelül 10 perc alatt teljesíthető pályákon a lehető legtöbb ideig pofozkodjunk. Ilyenkor Oliver Onions fülbemászó témái sem mentik meg az egyébként klassz hangulatot, sajnos az irgalmatlan mennyiségű csihi-puhi miatt erősen monotonná válik a Slaps and Beans 2, de ami még rosszabb, hogy a gyenge AI következtében átláthatatlanná is. A nemeziseink tudása pedig egyiküket leszámítva egyformán kezdetleges harcművészeti tudással rendelkezik, így legfeljebb csak külsőségekben találunk közöttük eltérést, amit elsőre – indie által – még rendben tartottam, de másodjára illene kicsit innoválni.

A Bud Spencer & Terence Hill – Slaps and Beans 2 fejlődött ugyan egy keveset, de pechünkre gyakran inkább hátrányára. Remek hír, hogy ismét magyar felirattal érkezett, valamint teljes angol, olasz és német narrációt kapott. Sajnálatos, hogy a szinkronmunka kivitelezésére is jellemző a kettősség: nélkülöz bármilyen beleélést, és az ismeretlen hangadók nem erőltették meg magukat.

6. szék

 

 

Legutóbb ezt teszteltük:

Crowns And Pawns: Kingdom of Deceit – játékteszt

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Matthew McConaughey gyerekkönyvet írt és megzenésítve is énekelt belőle
Következő cikk Sofia Coppola Priscillája megkapta a hivatalos előzetesét, amiben Jacob Elordi Elvis