A brigád sorozat arról az elit egységről szól, akik a 2015-ös Charlie Hebdo és párizsi támadások műveleteiben is részt vettek


a brigad direct oneMegérkezett A brigád a CANAL+ Original sikersorozata

A való életben a 2015-ös Charlie Hebdo és párizsi támadások műveleteiben is résztvevő francia elit egységről szóló sorozat október 9-től elérhető a Direct One kínálatában. A B.R.I. vagyis A brigád mindennapjait mutatja be, akik a szervezett bűnözés és a terrorizmus ellen harcolnak.a brigadA CANAL+ Original 2019 óta legnépszerűbb franciaországi bemutatóval büszkélkedő, vadonatúj rendőrsorozata, A brigád első évada október 9-én mutatkozik be Magyarországon a Direct One kínálatában.
A Párizsban játszódó sorozat a B.R.I vagyis a brigád fiatal és tettre kész rendőrökből álló elit egységének mindennapjait mutatja be, akik a szervezett bűnözés és a terrorizmus ellen harcolnak. Az elit egység a valóságban olyan jelentős műveletekben vett részt, mint például a 2015-ös novemberi párizsi támadások.

brigad kA brigád (franciául B.R.I) egy ikonikus francia intervenciós csapat, amelynek neve a Research and Intervenciós Brigade rövidítése. Ez a francia nemzeti rendőrség olyan súlyos bűncselekményekre szakosodott egysége, mint a fegyveres rablás, emberrablás és a terrorizmus elleni küzdelem. Ez az elit egység az USA-ban működő S.W.AT megfelelője. A valóságban az elmúlt években a B.R.I számos olyan jelentős rendőrségi, terrorelhárító műveletben vett részt, mint például a 2015-ös Charlie Hebdo lövöldözés vagy a 2015-ös novemberi párizsi támadások, de ők álltak Jacques Mesrine kézrekerítése mögött is.

brigad4„A brigád című sorozat elkészítésének célja volt, hogy felborítsam a hagyományos zsarusorozatra jellemző sztereotípiákat, és valami bomlasztót és aktuálisat alkossak, hasonlóan, mint a maguk idejében a Miami Vice vagy a The Shield.” – mondta Jérémie Guez, A brigád című sorozat rendezője. Hozzátette, hogy a hosszas bűnözőkkel és bűnüldözési tisztviselőkkel való találkozások, és az elmúlt 20 évben a francia szervezett bűnözés fejlődésének témakörében végzett kutatási eredményei alapján célja volt, hogy megmutassa a múlt rendőri stílusából az új generáció megközelítéseibe való nehéz átmenetet.

a birgad 2„Leginkább az elit B.R.I csapatokra összpontosítottam, amelyek különösen gazdag és lenyűgöző témát jelentenek, mivel szakmájuk természete alapvetően megváltozott az elmúlt években. A brigád első évada ezt egy forradalom formájával illusztrálja. Amikor Patrick és Eric eltűnik a végén, gyakorlatilag egy egész generációnyi rendőr tűnik el velük.” – összegezte gondolatait Jérémie Guez, a CANAL+ legújabb sorozatának alkotója. Kiemelte továbbá, hogy a sorozat egyik nagy erőssége a karizmatikus és izgalmas szereposztás: az erős karakterívekkel ellátott, a történések középpontjában álló szereplők, akiknek a története több évad alatt fejlődik ki, és éri el a csúcspontját.

brigad 6A szervezett bűnözésre szakosodott egységnél Saïd (Sofian Khammes) egy fiatal elit rendőrökből álló csapat irányítását veszi át. Meg kell találnia a helyét a csoportjában, olyan módszereket használva, amelyek nagyon különböznek Patrick (Bruno Todeschini), a karizmatikus és köztiszteletben álló korábbi főnök módszereitől, akinek problémái vannak a gengszter Éric Perezzel, miközben egy bandaháború a főváros felgyújtásával fenyeget. A csapat is belekeveredik a bandaháborúba, amely lángba boríthatja Párizst, s Saïd küzd, hogy megőrizze erkölcsi értékeit, miközben megtalálja az utat az egység új vezetőjeként. Vajon Patrickhoz hasonlóan ő is kénytelen lesz a bűnözéshez fordulni annak érdekében, hogy harcoljon ellene?brigad 3A sorozat idén, 2023. április 24-én debütált Franciaországban, és már több mint 12 millió megtekintésnél tart a CANAL+ streaming felületén. 2019-ben a Spirál című sorozat utolsó évadának debütálása óta A brigád című sorozat büszkélkedhet a CANAL+ Original legnépszerűbb indulásával Franciaországban. Magyarországon a sorozat kizárólag a Direct One kínálatában lesz elérhető: az első két epizód október 9-én érkezik a Direct One TV-csatornára, az utolsó kettő pedig október 12-én lesz látható. Ám akik nem szeretnének várni az új epizódokra, a Direct Now applikációban akár már a megjelenés napján ledarálhatják a teljes évadot!

DIRECT ONE Logo Colour RGB

Weboldal: www.directone.hu
Facebook: www.facebook.com/DirectOne
Instagram: www.instagram.com/directonehu/

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk A hét röhögései (493.)
Következő cikk Megjött A korona záróévadának beharangozója