Vengeance of Mr. Peppermint – játékteszt


peppermint0Fejlesztő: Hack The Publisher; Kiadó: Freedom Games; Platform: PC

A Vengeance of Mr. Peppermint egy bosszútörténetet mesél el verekedős játék formájában, amit olyan koreai filmek inspiráltak, mint például az Oldboy vagy A bosszú ura.

Réges-régen egy sorozatgyilkos elrabolt egy fiú- és egy lánytestvért: az előbbinek szerencsével határos módon sikerült megszöknie, azonban a másikukat megölik. 20 évvel később a srác férfivá érett s nyomozóvá vált, és akárcsak néhai apjának, neki is meggyőződése volt, hogy a törvény és a rend a társadalom alapját jelenti. Ám egy napon besokallt, melynek következtében az őrület szélére sodródik és tombol benne a fékezhetetlen düh, ami arra sarkallta, hogy megtalálja a nővére haláláért felelős személyt.

peppermint1

A Vengeance of Mr. Peppermint történetét Park Chan-wook rendező két nagyszerű filmje, az Oldboy és A bosszú ára ihlette, csakhogy a játékmenete nem bizonyult túl intenzívnek, ugyanis oldalnézetes beat ’em up cím révén a bal és jobb irányzék közreműködésével két különböző erősségű ütéssel tudjuk megleckéztetni a rosszarcúakat. A két gombos kombókat könnyedén elsajátíthatjuk, de olykor jól jön kiegészítő dash és védekezés funkció is, bár ez utóbbit nagyon ritkán volt szükség alkalmazni. A képernyő alján viszont látunk egy fehér csíkot, mely, ha balról jobbra haladva megtöltődik zölddel, akkor extra erősek leszünk és az életerőnk is automatikusan feltöltődik. Ebben a rövid, néhány másodperc hosszúságú időintervallumban javallott a lehető legtöbb gazfickót elintéznünk.

peppermint2

Akadnak köztük egyszerűbb legények, akik puszta kézzel igyekeznek ronggyá püfölni bennünket, mindazonáltal a keményebb nemezisek ellenében már bizony a csúszkáló funkciót is gyakorta be kell vetnünk. A kissé nyomasztó sztori mellett repetitív verekedős szcénák alkotják a játék gerincét, és csupán ellenségeink időről-időre megújuló felhozatala miatt találunk benne élvezhető részeket. Egy hangalámondás igazán elfért volna a szöveges részekhez, főleg, hogy olykor hol komorabb, hol humorosabb opcionálisan kiválasztható párbeszédek tarkítják az eseményeket, s ennek következtében a cselekmények két különböző lezárással érhetnek véget.

peppermint3

Grafikailag a már indie címeknél „elvártnak” mondható pixel art külcsín elevenedik meg. A főszereplő Mr. Peppermint, valamint a többi karakterekhez tartozó animációk és a brutalitás kifejezetten látványosan sikerült, jóllehet, a vége felé mindez szintén az önismétlés áldozatává válik. Ha mázlisan jön ki a lépés, olykor kezünkbe kaphatunk vázákat, késeket és egyéb tárgyakat, amik használatával könnyedén vérfürdőt rendezhetünk, de akár a szellőző ventilátorral is megismertethetjük a főgonosz csatlósait.

Összességében szórakoztató, de prezentációját illetően sablonosan sikerült a Vengeance of Mr. Peppermint. Röpke három óra alatt szinte végig ugyanazt kell ismételgetnünk, ami egy ilyen típusú produktumnál megszokottnak számít, de történések a játék kétirányú mivolta kapcsán túlontúl röghöz kötött.

5.szék

 

 

Legutóbb ezt teszteltük:

Super Mario Bros. Wonder – játékteszt

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Anthony Hopkins Sigmund Freudként vitázik Istenről a Narnia krónikái írójával - trailer
Következő cikk A korona záróévadának előzetese könnyeket és gyászt ígér