Brothers: A Tale of Two Sons Remake – játékteszt


brothersremake0

Fejlesztő: Avantgarden; Kiadó: 505 Games; Platform: PC, PS5, Xbox Series X|S

Béta tesztünkben már belekóstoltunk a Brothers: A Tale of Two Sons Remake világába, de csak a teljes játékkal kapjuk meg azt a letaglózó élményt, amire csak egy ilyen platformer képes.

Alig két hete publikáltuk hasábjainkon a Brothers: A Tale of Two Sons Remake béta tesztjét, mely alapján megközelítőleg jól látható volt, hogy mégis mire számíthatunk a végleges változatban. Aki nem olvasta volna a szóban forgó cikkünket, érdemes gyorsan átfutni rajta, ugyanis az első két fejezet kapcsán remekül demonstrálták a fejlesztők, hogy miben bizakodhat az, aki csatlakozni kíván a testvér duó veszélyekkel teli utazásához. A végleges verzió a próbakörhöz hasonlóan ismét PC-n került boncasztalunkra és örömmel számolok be arról, hogy változatlanul remekül optimalizált címmel állunk szemben, ami akár közepes minőségű masinákon is remekül megállja a helyét.

brothersremake2

Arra viszont nem apelláltam, hogy a harmadik etaptól kezdődően elharapóznak a játék beli események. Olyannyira, hogy a Brothers sztorija gyakorta megrázó és olyan kíméletlen történéseknek lehetünk részesei, melyeket – fantasy ide vagy oda – a készítők a való életből meríthettek. Maga a mechanika persze változatlan: a fivérek „továbbra is” egymásnak nyújtanak segítő támaszt, bár egy idő után a fiatalabb generáció képviselőjére jóval nagyobb teher hárul. Ezért pedig annak a játékosnak, aki őt irányítja, valamelyest fokozatosan egyre több és fontosabb feladatot kell megoldania, s a végjátékra körvonalazódik, hogy mindez miért lett így. Néhol azonban ásító hatásúak az önismétlő feladványok és gyakran „visszatérünk” a sokszor teljesített talány típusokig – s mindez helyenként hangyányit monotonná teszi az egyébként ötletes játékmenetet. Szerencsére a történet igazi érzelmi hullámvasútnak bizonyult tele klassz megvalósítással, és a vadiúj UE5 motornak köszönhetően maga a látványvilág előnyére fejlődött.

Ígéretekhez hűen a Brothers: A Tale of Two Sons Remake egyedül vagy helyi kooperatív módban egyaránt nyüstölhető. Nagyjából három óra alatt eljuthatunk a végéig, és külön kiemelném, hogy olykor találunk benne rövid és humoros mellékküldetéseket is. Ezek javarészt abból állnak, hogy segíthetünk valakinek vagy mondjuk elkövethetünk egy ártatlan csínyt, de néha-néha elmerenghetünk hőseinkkel a padon üldögélve a tájban. Ezekkel a rövid terjedelmű kikacsintásokkal valamelyest ellensúlyozták a mesebeli világ kegyetlen pillanatait, ám ebből kifolyólag az egészét tekintve jobb, ha fiatalabb generáció messze elkerüli.

8.szék

 

 

 

Legutóbb ezt teszteltük:

Pacific Drive – játékteszt

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Schwarzenegger kedvenc akciófilmje a Terminátor 2., de a Titanicot mondta elsőre
Következő cikk Viccesen felidézzük, hogy Denis Villeneuve Érkezése, milyen jó film