Pacific Drive – játékteszt


Pacific Drive key art

Fejlesztő: Ironwood Studios; Kiadó: Kepler Interactive; Platform: PC, PlayStation 5

Mindig is álmod volt egy fabetétes kombival hasítani Amerikában? Hát a Pacific Drive-ban most beugorhatsz a volán mögé, de készülj fel, mert rázós utunk lesz!

Gyerekkorom óta erős vonzalmat érzek a kombi autók iránt, és a mindennapokban is egy ilyen batárt vezetek. Lehet, hogy az amerikai álom, vagy a Chevy Chase féle Griswold család kalandjai ültették el bennem ezt a vágyat a hatalmas puttonyú gépjárművek iránt, de annyi biztos, hogy nem vagyok egyedül ezzel a fétissel és egészen sokan használják a SUV-k felemelkedése ellenére is ezt a formátumot. Na valami hasonló vonzalom lehetett az Ironwood Studios valamelyik dolgozójában is, mert a cég debütáló játékában a Pacific Drive-ban egy ilyen járgány volánjánál ülve kell felfedeznünk egy tudományos kísérlet során lezárásra került északnyugat-amerikai területet, az Olimpiai-félszigeten annak minden bájával és felmerült bajával együtt.

Pacific Drive screen 01

A Pacific Drive sztorija szerint egy az Olimpiai-félszigeten történt és balul elsült tudományos kísérlet során kialakult egy teljesen lezárt zóna, ami évek óta semmilyen aktivitást nem mutatott a külvilág felé. A lezárt zóna inaktivitása 1998-ban megtörik és ahogy egyre furább dolgok kezdenek történni egy névtelen és néma hőssel meg is érkezünk feltárni az eseményeket. Ebben a kalandban pedig egy igazi társunk lesz, a fentebb már említett kombi képében, emellett pedig a zónát kiválóan ismerő tudósok lesznek hangban velünk, hogy elősegítsék a túlélésünket a relatíve komplex rendszerben, amit a játék használ. Szükségünk is lesz a hathatós segítségükre, mert egy ízig-vérig túlélő kalanddal van dolgunk, amit FPS nézetben kell majd leküzdenünk. A küzdelem pedig valós lesz, mert a zóna felderítése nem lesz éppen egyszerű feladat, jól át kell gondolnunk mit csinálunk és minden egyes utazást meg kell terveznünk.

Pacific Drive screen 02

A túlélés egyik alapeleme a nyersanyagok végtelen mennyiség gyűjtése melyből elsősorban a kocsit, de emellett a garázst és annak és saját felszereléseinket is fejleszthetjük. És higgyétek el nekem a Pacific Drive alapból sem egy könnyű játék, de ha félvállról veszitek a fejlesztéseket, akkor komoly problémákkal fogtok szembenézni a kalandozás során. A legnagyobb probléma pedig az lehet, hogy afféle roguelike játékként, ha elrontunk (meghalunk) egy kör során, akkor szinte minden összegyűjtött alapanyagunk is megy a levesbe,  és emellett a kocsi is alkalmatlan lesz újabb begyűjtésre, amíg rendbe nem hozzuk. A rendbehozás mellett persze lesz lehetőség a fejlesztés mellett az egyedi dizájnok létrehozására is, ha valaki esetleg nem aprózódna szét így is a tengernyi lehetőségben. A történeten állítólag végig lehet szaladni 12-13 óra alatt, de ha szeretsz felfedezni és gyűjtögetni, akkor bőven beleszalad ennek a duplája is a játékba.

Pacific Drive screen 03

A grafikával nem vagyok kibékülve, mert annak ellenére, hogy a Pacific Drive dizájnja nagyon kellemes azért vannak komolyabb textúra problémák és a Bethesda mémekbe illően csúsznak egymásba, vagy éppen lógnak át egymáson különböző tárgyak. Fontos viszont megjegyezni, hogy ezt leszámítva a látvány teljesen rendben és PS5-ön egészen jól is futott, valamint a megjelenés hetében 3 különböző javítás is érkezett, ami sorban darálta ki a hibákat. A hangok remekek és a szinkron is egész jól sikerült, van egy csomó licenszelt dal is amit tudunk hallgatni, de talán lehetett volna egy kicsit gazdagabb is a kínálat, mert hamar megunhatjuk a repertoárt.

Összességében bátran állítom tehát, hogy a Pacific Drive-ra megérte várni, egy nagyon kellemes kis kalandot kapunk, teljesen jó áron. Nem AAA termék, de nem is kerül annyiba, ezt tartsátok szem előtt, viszont a befektetett pénzünkért remek szórakozásban lehet részünk, mely megfog és nagyon nehezen ereszt el, úgy darálhatjuk a mérföldeket, hogy észre sem vesszük az idő múlását.

Ne habozzatok hát, ugorjatok be a volán mögé és tapossatok a gázra!8.szék

 

 

Legutóbb ezt teszteltük:

Geometry Survivor – játékteszt

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Az Úriemberek sorozat friss trailerén még jobban látszik Guy Ritchie ujjlenyomata
Következő cikk Megkérdezték az idei Oscar-jelölteket, melyik filmen sírtak utoljára?