
„A film egy több mint jópofa doksi, nevezik <gasztronómiai thrillernek> is, amelyben egy spanyol mesterszakács, Jesús Almagro és stábja szakmájuk legnevesebb megmérettetésére készülnek, a francia Bocuse d’Or nevű versenyre. A viadal két fő ismérve, hogy a séfeknek a film címében is szereplő alapanyagokból kell kihozniuk a legjobbat, illetve hogy egészen véletlenül ez többnyire a franciáknak sikerül.
A film figuráival aligha találkozhattunk korábban, ha csak nem vagyunk otthon a spanyol szakács-berkekben, mégis mintha régi ismerősök lennének. Remekbe szabott jelenet például, amikor Jesús (aki személyesen is eljött Budapestre a premierre, illetve a díjátadó gálára) és társai körbeállják és kóstolgatják a felkészülés során kifőzött újabb és újabb adag ételeket, és arcukról nem lehet leolvasni, hogy ott most egy ráksaláta sorsáról döntenek vagy éppen emberéletekről. A szakácsok klikkje úgy épül fel, mint valami Cosa Nostra. Először is vegyük ugye a szervezet nagy öregjét, a dont, akinek szavát senki nem kérdőjelezi meg: ő Juan María Arzak. Ott van aztán Pedro Larumbe, akinek jéghideg pillantásától megáll az ember kezében a fakanál: mint egy megőszült Chazz Palminteri. Jön aztán kedvencem, Alberto Chicote, a rekedt hangú nagydarab séf, mellék- de kihagyhatatlan szereplője a történetnek: gyakorlatilag Joe Viterelli pepitában. És természetesen a főhős, Jesús Almagro, akihez hasonlóan sokat mondóan, fejet picit megdöntve hallgatni, aztán kivárva a megfelelő pillanatot ellentámadásba lendülni talán egyedül Robert De Niro képes, bármelyik szerepét is citáljuk ide.”



No Comment