Bréking: a Szemlén feltalálták a DVD-t


Kevesebb helyszínen, rövidebb ideig és kisebb csinnadrattával lesz idén Szemle, derült ki a sajtótájékoztatón, ahol mindig remekül el lehet puffogni azon, hogy kihalnak a mozik, ellenben mindenki elkötelezett a kútúra terjesztésére, Jancsóból pedig a nyugdíjas megjelentek elcsípett szavai szerint "mehcsoda szabadság árad", akármit is jelent ez.
Ezen a délelőttön olyan további mondatok is el bírtak hangzani a felszólalók szájából,
mint "ez a magyar film ünnepe, lesz díszkivilágítás is", de a kedvencem akkor is az volt, hogy "frenetikus technikai fejlődésnek vagyunk tanúi, ma már otthon is lehet filmeket nézni a DVD-n". Nem annyira illedelmességből, mint inkább azért mert a jelenlévőkhöz hasonulva ő sem figyelt, nem csapta le a labdát a Té komunnikációs akárkije azzal, hogy és amióta van ez az internet-izé, még azon is gyün a mozgókép! Pedig idén főtámogatóként belépve épp ők happolták el a szemlefilmek online ingyenes sugárzását, ehelyett jött a terjesztjük a kultúrát joker-gondolat és amúgy mindenki köszöni mindenkinek a mindent. Éljes soká Bástya elvtárs.

Látszólag egyébként a nagy meglepetések készülnek, mint például, hogy ki fogja megnyitni a feszkót, igaz, ezt Novák Emil szemlebizottság-elnök az első újságírói kérdésre elárulta (Garas Dezső). Egetrengető újításokra azért ne számítsunk, azt javaslom, ha csak azt nem vesszük annak, hogy háromszor kezdődik el az egész vircsaft: 29-én vidéken, 1-én az Urániában a dokukkal, 2-án meg hivatalosan. Ha valaki egyébként mindegy-mi-az alapon már most a nyertesekre kíváncsi, ingyenes jegyeket már holnaptól lehet rájuk foglalni, így, vakon. Itt jegyzem meg, hogy nekem van is kettő, de ha valaki el akarja cserélni két BL-döntő tikettel, arról se tudjuk még, ki játsza majd, hajlok a megegyezésre.

Igyekszem rendszeresen jelentkezni a Szemléről, bár minden szart én sem akarok megnézni. Amit mindenesetre kiváncsian várok, azok a következők: Messze Európában (Végh Zsolt, Stefanovics Angéla), Átok (Mátyássy Áron), Köntörfalak (Dyga Zsombor), természetesen a Kolorado Kid (Vágvölgyi B. András), és a keresőszavak miatt ideírom, hogy Felnőttfilm, ami pedig László Péter kisfilmje. A Poligamyt meg a Varga Katalin balladáját meg már láttam. Kicsit félek a jövő héttől, úgyhogy nézzetek rám gyakran.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Johnny Depp NEM halt meg
Következő cikk Fejhangok

No Comment

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .