Mortal Kombat 1: Khaos Reigns – játékteszt


mortal kombat 1 khaos reigns

Fejlesztő: NetherRealm Studios; Kiadó: Warner Bros. Games; Platform: PC, Xbox Series X|S, PS5, Switch

Megérkezett a Mortal Kombat 1 első combosnak mondható kiegészítője: sajnos a Khaos Reigns a kevés tartalomért cserében alaposan megterheli a bankszámlánkat, de végre visszatér benne több sokak által kedvelt harcos.

Sztorira fókuszáló Mortal Kombat 1 DLC-vel örvendeztetett meg bennünket a NetherRealm: a Khaos Reigns-ben Sub-Zero a Lin Kuei vezetőjeként rajtaütést szervez Scorpion és Harumi esküvőjén, ám előtte több tucat harcos társaságában meggyőzi Sektort és tanítványát, Cyrax-szet, hogy tartsanak vele az akció során. Már javában tart a konfrontáció, miközben a sárga kiborg lelkiismeretére hallgatva elítéli a brutális támadást és csatlakozik a „vendéglátókhoz”. A nászpár szerencséjére épp a ceremónián tartózkodik a Shirai Ryu több képviselője is, akik sikeresen megfékezik Bi-Hanékat. Ezt követően a megmaradt betolakodókat Mileena színe elé toloncolják, aki a döntés meghozatalában igyekszik a saját stílusa és borús belátása szerint mérlegelni. Azonban békítő szándékkal felbukkan a földi birodalom védelmezője, vagyis Liu Kang és csapata, mielőtt az ügy még nagyobb vérfürdőbe torkollik. Ekkor viszont megjelenik a színen a Titán Shang Tsung korábbi harcostársa, Titán Havik, és eltökélt szándéka, hogy minden szükséges erőt bevetve egyesítsen valamennyi idővonalat.

mortal kombat 1 khaos reigns1

Lehet, hogy kevesen osztják eme nézetemet, de tán a legutóbbi képregényfilmeknek köszönhetően, mint például a Deadpool és Rozsomák vagy a Flash – A villám miatt kezd a multiverzum témaköre kissé vontatottá válni, és ez alól sajnos félig-meddig a Mortal Kombat 1 sem kivétel. A tavaly megjelent alapjátékban és a mostani kiegészítőben ugyan rengeteg remek ötletet találhatunk, de a készítők a jövőt tekintve célszerűen tennék, ha legalább rövid időre jegelnék a párhuzamos világokat érintő topikot. Persze szigorúan játékos szemszögből ebből kifolyóan Havik módszerei nem éppen megsüvegelendőek, mégis az indítéka észszerűnek mondható. A rövid szinopszison kívül nem szándékozom belemenni mindabba, ami történik a legújabb fejezetekben, de minimális infó morzsát elhintve legyen annyi információ elegendő, hogy a folytatólagos események összességében felfoghatók egyfajta spinoffnak, bár természetesen épülget általa tovább az MK1 főszála is. Magát a Story módot nagyjából 3 óra alatt átverekedhetjük magunkat, és ennek a játékidőnek körülbelül a felét az animált szcénák jelentik.

mortal kombat 1 khaos reigns2

A kampány mellé grátiszként számos klassz újdonságot is kaptunk, amelyeknek azok is örvendhetnek, kik nem rendelkeznek a Khaos Reigns-szel. A játékban kiválasztható összes, tehát összesen mind a 22 jelenleg játszható karaktert kiegészítették billentyűkombinációra aktiválható mozdulatsorokat és az alkotók gyökeresen átfésülték mindegyikőjük kvalitását, sőt, gyakorlatilag gondosan újra balanszolták az erőviszonyokat. Mindezek mellett pedig – az 1996-os Mortal Kombat Trilogy és Ultimate Mortal Kombat 3 után – újra kivégezhetjük vetélytársunkat animalityvel, aminek apropóján hősünkkel valamilyen bazi nagy állattá alakulva miszlikbe marcangolhatjuk ellenlábasunkat. A DLC tulajdonosai a Kombat Pack 2 részeként most már régiúj ismerősöket is kiválaszthatnak: a két népszerű kibernetikus organizmus mellett ismét köreinkben üdvözölhetjük sokak egyik kedvenc nindzsáját, Noob Saibotot. Plusz, ha ők nem volnának elegendőek, az elkövetkezendő hónapokban (vagy évben) időről-időre bővül a vendégszereplők listája: ilyen például a Terminátor 2-ből a T-1000-es, a Sikoly szellemmaszkos karaktere vagy Conan, a barbár (természetesen Arnold Schwarzenegger fizimiskájával). Az újdonságok listáját erősítik még az új tornyok és a nem éppen pénztárca-barát, de szüntelenül nyakunkba ömlő skinek garmadája.

A Mortal Kombat 1: Khaos Reigns alapvetően korrektül sikerült DLC-nek mondható, mivel a(z ingyenes) frissítéssel együtt számos remekül átgondolt újdonság is érkezett, míg a vadiúj történet a szokásosan gyenge párbeszédek ellenére egészen vállalható lett. Ennek tudatában, és persze ár-érték arány szempontjából kissé borsos az ára, ami valószínűleg sokakat ki fog akasztani, de van egy olyan sejtésem, hogy nem most jártunk utoljára külvilágon.

7 szék

 

 

 

Legutóbb ezt teszteltük:

God of War: Ragnarök – PC játékteszt

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Leslie Nielsen kiköt az Alkonyat-filmekben - videó
Következő cikk Timothée Chalamet Bob Dylan mozija, mintha A nyughatatlan lenne csak más zenésszel - trailer