Forrest Gump sarkára lép a halál


Hogyan írtafinaldest carradine killbillná ki Hollywoodot a Végső állomás? Ezt a kérdést feszegetjük annak örömére, hogy a válogatott kacifántos és kegyetlen halálnemekkel operáló franchise negyedik része végre látható a mozikban, Végső Állomás 3D (The Final Destination) címmel.

1) A Menyasszony útban Bill háza felé defektet kap és leáll kereket cserélni. A kung fu mester vár egy darabig, aztán unalmában fojtogatós maszturbációval kezdi elütni az időt. Finoman hörög a függönykarnison, amikor az ablakból meglátja, hogy a nő időközben megérkezett. Ijedten megpróbál kigabalyodni a hálóból, de eközben addig csépeli magát, amíg kivitelezi az Ötpontos Szívrepesztő Technikát. A Mennyaszony már csak a hulláját találja meg. Kétrészes film a semmiért.

2) A megoldhatatlan matekfeladványon ügyködő Will Hunting kezében kettétörik a kréta, minek következtében lefejeli a táblát, majd szédelegve belelép felmosóvödrébe és négyemeletnyit gurul a lépcsőn. Így tanul meg törtet törttel osztani.

3) Leo útjára engedi a Kate-et, és leüll a Titanic fedélzeten szaxofonozni egy szomorú Celine Dion-számot. A hangszer tulajdonosa a mentőcsónakban “inkább a halál” felkiáltással vízbe veti magát, hogy visszaússzon, de persze belefullad a habokba. Leo megörülve a felszabadult helynek, rohanni kezd a hajó orra felé, hogy egy távolugrással még elérje a többieket, de megcsúszik az előző este ottfelejtett teavajon, amit síkosítónak használtak, hanyatt vágja magát, és széttöri a fejét. Nem sok hiányzott.

4) Forrest Gump romlott csokibonbont majszol ennek folyományaképpen ételmérgezést kap. A kórházban kezdő medikus kezei közé kerül, aki a gyomormosás során belsővérzést idéz elő. Csodával határos módon megmentik, ám a kedvenc padjából származó szálkát ami a tenyerébe ment, nem fedezik fel, és pár héttel később vérmérgezésben elhalálozfinaldest fulkeik.

5) Max von Sydow A hetedik pecsétben mattot ad a Halálnak győzelmi mámorában felugrik a sakktábla mellől, figyelmen kívül hagyva ellenfele leszúrt kaszáját, ami nyomban lefejezi.

6) Peter Parker pókösztönét megzavarja egy hibásan működő mikrohullámú sütő, ezért ahelyett hogy félreugrana egy közeledő betonkeverő elől, pont a teherautó hűtőrácsa felé tér ki. Ami még nem is lenne akkora baj, ha a motorba betévedő pókfej nem lyukasztaná át a dízelmotor száz fokos üzemi hőmérsékleten működő hűtőjét. A leforrázott vörösruhással kiegészült monstrum ezek után, egy nagyfeszültségű trafóházban köt ki, hogy hősünk egy köteg rézkábelnek paszírozva, de igencsak felvillanyozva lehelje ki lelkét.

7) Neo egy moziban megnézi Peter Sparrow 1 című filmjét, és tévesen de ja vu-t észlelve menekülni kezd. Az egyetlen közelben lévő telefonfülkében Colin Farellt találja, aki valamiért kurvára izzad és az istennek nem akarja letenni a telefont. Neo azonban kirángatja őt a fülkéből, Jack Bauer pedig mindkettőjüket szarrá lövi a tetőről.

Tanulság: olvassatok Hetedik Sort, hogy mindig képben legyetek a filmekről! Az életetek múlhat rajta…

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Madonna filmes munkássága
Következő cikk Julie & Julia - Két nő, egy recept - kritika

4 hozzászólás

  1. 2009. szeptember 10. csütörtök

    hát ez zseniális lett 🙂

  2. 2009. szeptember 13. vasárnap

    Várjuk a saját ötleteket is! 🙂 A célpontok száma végtele. 🙂

  3. 2009. szeptember 15. kedd
  4. DecKarD
    2009. december 29. kedd

    A Neoson, Titanicoson és a Kill Billesen nagyot szakadtam! Gratula!

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .