Ki kicsoda az Expendablesben? (I.)


Stallone színésztemetőjében olyan arcok vigyorognak ránk a tablóról, akik a boldog nyolcvanasokban minden kisikolás falán ott lógtak újságból kivágott képeken. Bemutatjuk azokat, akiket nem kell bemutatni. Első felvonás.

DolphLundgren2 Dolph Lundgren – Épp Rockyt gyalázta hazai pályán a cyborggá doppingolt szovjet vasököl első fellépésén, hogy aztán a hidegháború is olvadásnak induljon a moszkvai visszavágón. Saját jogán kick-box tudása repítette a VHS-sztárok panoptikumába, a B-filmsztárságnak gyakorlatilag ő a megtestesítője.

Pályája csúcsa: Leszámolás Kis-Tokióban, ahol Brandon Lee is nyomta a karatét, Tia Carrera pedig még hitt a szélesvászonban.

Szerepe most: a csapat fekete báránya, egyre többet öl kedvtelésből, úgyhogy Sly-ék kirakják a brigádból.

ericroberts Eric Roberts – Julia Roberts öccse, aki soha nem volt képes kitörni a Film+ -on futó, Erdélyben szinkronizáltatott akciózsánerből, pedig a Stallonéval, Sharon Stone-nal forgatott A specialista idején ehhez egész közel állt. Többnyire ő a geci. Érdekes, hogy Tarantino még sehol nem rehabilitálta.

Pályája csúcsa: múltkor láttam valami videóklipben.

Szerepe most: valami CIA-s köcsög, aki megvette kilóra a banánköztársaság vezérét, hogy annak hátsó udvarában kokaint termesszen.

mickeyr Mickey Rourke – Nincs az a tinédzser grupi, aki megmondaná, hogy a nyolcvanas évek egyik legszívdöglesztőbb fizimiskájával megáldott férfiszínésze. Ezért is tűnik mai szemmel groteszk viccnek a Johnny, a jóarcú c. filmjét idézni. Nagy comebackje már alkoholtól és depressziótól összetört, de így meghízott arccal A pankrátorban volt.

Pályája csúcsa: jégkockajelenet Kim Basingerrel a 9 és fél hétben.

Szerepe most: öt perc alatt elkészít egy egész hátas tetoválást, amúgy harcba nem megy bele.

arnold schwarzenegger33 Arnold Schwarzenegger – Conan és Terminátor, az dzsungeles arcfestést divatba hozó egyszemélyes kommandó, a vállán egy komplett fát elcipelő Herkules, egykori body buliding világbajnok, a Sturm Graz futballstadionjának névadója (mióta politizál, átkeresztelték a pályát). 200 kiló tiszta izom. Kormányzósága óta mindössze egy cameót vállalt az új Terminátorban.

Pályája csúcsa: “I’ll be back” – egy a későbbiekben tökéletesen rosszul használt idézet, ugyanis nem a film végén hangzik el, utalva a majdani folytatásra, ahogy azt ’92 környékén mindenki értelmezni akarta, hanem egy tök ártatlan szövegkörnyezetben.

Szerepe most: három perc alatt körberöhögi magát egy szembetűnően a levegőben lógó, sehonnan nem értelmezhető jelenetben.

jason statham Jason Statham – Guy Ritchie adta őt a világnak, de akkor még szó nem volt autósüldözős lövöldözős marhaságokról. Amerikában aztán elkapta a gépszíj, jött a videóklipek stílusában kamerát rángató Felpörgetve Felpörögve, A szállító, meg egy halom először üt, aztán kérdez törvényen kívüli figurája, kevés Dante-idézettel.

Pályája csúcsa: egyben pályája eleje, A ravasz, az agy… és a Blöff, ahol még meglehetősen szofisztikált arcát mutatta.

Szerepe most: tulajdonképpen kakukktojás, mert jellemzően a kétezres évek akciósztárja, nyilván ő volt az egyetlen, aki bírta szusszal Sly mellett a főszerep adta feladatokat.

folyt.köv.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Vajon meddig jutna Seagal vagy Jack Nicholson az X-Factorban?
Következő cikk Ki kicsoda az Expendablesben? (II.)

No Comment

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .