Ki kicsoda az Expendablesben? (II.)


Bár a The Expendlabes – A feláldozhatók karaktereit bemutató cikk első fele után kicsit kedvem szegte, hogy az index is összeszedte kábé ugyanezt, nem csinálhattam segget a számból, hogy félbe hagyom a melót. Itt jegyzem meg, hogy filmkritika is született, a port.hu-n el lehet olvasni. Most pedig lássuk, ki van még a VHS-biznisz panoptikumában!

Jet Li – A Jackie Chan nyugdíjas korba lépése után maradt űrt hivatott betölteni, még ha nevezett úriember ezt nem is hajlandó belátni. A Kung-Fu sárkány meg a Shaolin harcművészetc. kezdeti opuszok képviselik a vegytiszta harcművészet-exploitationt, hogy aztán Hollywood fellelje benne a kínai országimázsra váltó Chan reinkarnációját.Pályája csúcsa: A Hős. Oscar-jelölt wuxia, minden benne van, amitől a modern távol-keleti filmek sok tekintetben köröket vernek a világra.

Szerepe most: Minden csapatba kell egy keleti harcművész. Csak hogy legyen. Önirónia-faktor: “Több pénz kell. Kisebb vagyok, így többet kell mozognom.”

expend Jet Li
Steve Austin –  “Stone Cold” Steve Austin, a texasi pankrátor fel-felbukkant pl. a Csontdarálóban, de őszintén, kinek tűnt fel?Pályája csúcsa: Dwayne Johnson “The Rock” elleni meccse. Miért, valami filmszerepre gondoltatok?

Szerepe most: Eric Roberts testőre, tudjátok, mindig áll az öltönyös gecik mögött egy ilyen hústorony, na, itt ő az.

Bruce Willis – Alapvetően a Die Hard-filmek végett van helye a csapatban, illetve számos egyéb filmben (Az utolsó cserkész,  Árral szemben) is tökélyre fejlesztette a másnaposan, szakadt atlétában, kurva lazán lövöldöző városi Rambo karakterét.Pályája csúcsa: Hatodik érzék, Ponyvaregény, Jóbarátok. Szerintem.

Szerepe most: Ő hozza az üzletet a feláldozhatóknak, semmivel nincs több szerepe, mint Schwarzeneggernek.

Sylvester Stallone – Az ember, aki szexfilmekkel kezdte karrierjét, Oscart kapott a Rocky forgatókönyvéért, a szóban forgó kommandómacsók hivatkozási pontját teremtette meg a városi aszfalttal megbarátkozni képtelen dzsungelharcos figurájával, megrendezte a Szombati esti lázfolytatását, és az utóbbi időkben úgy tűnt, nem hajlandó elfogadni az idő múlását.Pályája csúcsa: Képtelenség lenne megjelölni egyet, de jelen esetben ugye Rambót illik újfent említeni.

Szerepe most: Az egész banda feje. Mindenki más mellékszereplő.

Randy Couture – Elképzelésem nincs, ki ez az ember.

 

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Ki kicsoda az Expendablesben? (I.)
Következő cikk A nevem Moore… Roger Moore - könyvkritika

2 hozzászólás

  1. 2010. október 17. vasárnap

    Hát ez a Randy Couture, kérlek szépen, először kötöttfogású birkózó volt (mint Növényi Norbi, először), aztán pedig átment mindenféle durvább küzdősportokba pénzt keresni (mint Növényi Norbi). Csak Couture nem a kickboxnak, hanem a legkeményebbnek tartott UFC-nek (Ultimate Fighting Championship) volt bajnoka, ráadásul több súlycsoportban. Ez az UFC kb a prosztó módon ketrecharcnak nevezett balhé. Szóval, talán ő a legigazibb kemény csávó a csapatban, úgyhogy nem basztatni…

    .D

  2. 2010. október 17. vasárnap

    gondoltam h vmi golden globe közeli csúcsaktor
    csak provokálom ám a közönséget, a fenti infókkal kelek-fekszem 😛

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .