Bátran tárcsázni!


telefondokiTelefondoktor

egyszemélyes bohózat

Ha ezt az öreg Bell előre látja, minden bizonnyal másra pazarolja üres óráit. Köznapi kommunikációnk, s ezzel egyetemben emberi kapcsolataink jórésze a telefonra redukálódik le (e percben írja felül az internet). A készüléken át hallójáratunkba érkező mondatok számtalanszor darabokra zúzhatják addigi életünket. Megköszönik a cégért folytatott áldozatos munkánkat, odaadó párkapcsolati tevékenységünket, leletünkről kiderül pozitív, de tájékoztathatnak egy visszautasíthatatlan ajánlatról vagy éppen fogyatkozó egyenlegünkről. Egy biztos, néha remegve vesszük fel.

Békés Dénes, harmincas éveiben rohanó, sikeres nőgyógyász beletöri kulcsát a zárba, így rendelőjének foglyává válik. Sokak támasza: magányos mamika, komplikált nej, szülés előtt álló páciens…, és az ajtó nem állja útját a gondoknak. Csóró doki telefonokkal zsonglőrködve tesz tétova kísérletet arra, hogy kézben tartsa maga teremtette káoszát.

telefondoktor

Göttinger Pál mesterségének címere rendező, ám most Orosz Dénes (Poligamy) instruálása mellett igenis színésszé válik. Utoljára Kern Andrással láttam egyszemélyes darabot (A kellékes). A több évtizedes rutin, habitusa, s az általam szeretett manírok kellő biztosítékot jelentettek a játékidő kitöltésére. Ez esetben egy számomra ismeretlen arc érte el ugyanezt, aki szerethetően, szimpatikus kiszolgáltatottsággal hullámvasutazza végig a bő egy órát.

Szabó Borbála nekünk és rólunk írt. Intelligens humora méltó arra, hogy Neil Simon és Francis Veber nevét is felemlegessem. Sikerül úgy beszéltetnie egy pasit, hogy az éteri cirkusz összes láthatatlan szereplőjét könnyedén lerajzolnánk, sőt olykor még a hangjukat is hallani véljük. Három tehetséges fiatal profi összmunkája, ami az utolsó percig remek ritmussal bír. A hasonló mókuskerékben taposó nézőt pedig kiadós nevetésre ítélik, mert tudják, egy zűrös nap után pont erre van igénye.  Köszönjük szépen!

Színész: Göttinger Pál
Író: Szabó Borbála
Rendező: Orosz Dénes
Zene: Dinyés Dániel
Díszlet, jelmez: Csík Melinda

A nyári szünet előtti utolsó előadás! Bárka Színház május 28. 21 óra

 

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Naiv Anikó jelenti (5.)
Következő cikk Harmadnapra

No Comment

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .