Attack the Block – Idegen arcok


Idegen arcok – A magyarhangya jóvoltából ajándékjeggyel gazdagodott Szabó Krisztián volt olyan kedves és  a nyereményért cserébe még le is írta nekünk élménykritikáját a filmről, köszönet érte:

attack the block poster 574x430 jpgVannak filmek, amikről az előzetes alapján nem lehet egyértelműen eldönteni, hogy „A” vagy „B” kategóriába sorolták-e az alkotók. Ez a sci-fi is ilyen. Az első részben azt sem tudtam, hogy milyen típusú mozit nézek. Angol külvárosi gengszteres-leszámolóst sokat láttunk, földönkívüli inváziósat meg még többet, de áldott legyen a neve, aki kitalálta, hogy ezt a kettőt remekül lehet ötvözni. Amikor megtudtam, hogy a Shaun of the Dead producereinek filmjét látom, már tiszta lett a kép: ez kétségkívül egy sci-fi paródia, méghozzá valami egészen különleges ízzel.

Míg a klasszikus inváziós filmekben a meglepett humanoidok hanyatt-homlok menekülnek, addig ebben a verzióban idegen barátaink szó szerint emberükre találnak. Szerencsétlen megszállók, rosszkor vannak rossz helyen amikor London külvárosában kezdik a gyarmatosítást. A tökös lakótelepi vagányok ugyanis nem adják egykönnyen a vadászterületüket és ahelyett hogy otthon Fifáznának inkább szétrúgják az idegenek hátsóját.

Az egészen sajátos hangulatot az adja, hogy ez egy ízig-vérig angol mozi, ami a színészek által megformált karaktereken látszik a leginkább. Külvárosi kisstílű bűnözők, akik úgy beszélnek mintha egyben befaltak volna egy zacskó mogyorót, de még nem volt idejük megrágni. (Fákinrúfmonsztá.)

Ebben a filmben minden megvan ami egy kellemes 88 perces szórakozáshoz elengedhetlen: feszültség, izgalmas üldözések, remek zenei aláfestéssel és kiváló humor. Úgy tudom a magyar mozikban már sajnos nem lesz látható, úgyhogy marad az internet! Amazon.

Extra:

Nem tudtam elmenni amellett a bámulatos hasonlóság mellett, ami a női főszereplő Jodie Whittaker és Balla Eszter között van.

Eszter

 

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk rajzfilmKoczka
Következő cikk Olaszok lepték el Puskin mozit!

2 hozzászólás

  1. Angel Twosix
    2012. május 22. kedd

    priceless a film, köszi a tippet!

  2. Angel Twosix
    2012. május 22. kedd

    priceless a film, köszi a tippet!

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .