Pókemberrel is pacsizik a PASO az iPhone-klipben


1PASO photo1 250A hír az, hogy okostelefonnal forgatta legutóbbi videóklipjét a Pannonia Allstars Ska Orchestra, s ez  gondolom bennetekben is felvett néhány kérdést. Először is, hogy akkor ettől kezdve tényleg egyenlőségjelet tehetünk-e a technika e csodás vívmánya és a hagyományos típusú filmkészítés közé? Nem, szó sincs róla. A No Love in Town videójáról süt, hogy low-budget, fakók a színek, gyorsabb mozgásnál dadog a kép és a fókusz hiánya is árulkodó. Akkor ez most  humbug?-jöhet a második felvetés. Nem, nem kamu, valójában, amilyen platformra a klip készült, arra teljesen korrekt. A promóciós célból kizárólag androidos okostelókkal rögzített felvételek vidáman élvezhetők egy iPhone képernyőjén, kis ráhagyással (ami úgy fog hangzani, hogy “ahhoz képest, hogy telefonnal…”) a YouTube-on is. Akkor most dobjuk-e kukába a Red kamerákat vagy sem…?

Mint írtam, természetesen még sokáig nem vehetik fel a versenyt minőség tekintetében a mobillal készített videók a tévéstábok professzionális képkockáival, ugyanakkor lehet, hogy erre egyre kevésbé lesz igény. Főleg, ha igazuk van azoknak, akik szerint a jövőben a mozgóképtartalmakat ilyen apró kijelzőkön fogja fogyasztani az egyszeri PASO-rajongó épp úgy, mint a metallicás. Ugyanakkor én személy szerint évek óta hallok ilyen károgásokat és alig történt valami. Az ilyen kuriózumok, mint pl. a PASO új klipje, meg inkább jópofa, mint média-apokalipszissel fenyegető. Szóval igen, azt mondom, akinek van ilyen eszköze a zsebében és némi szépérzéket is kapott hozzá az istentől (mert amúgy a klip frankón ki van találva, tehát e szempontból semmi megszorítás nem érzékelhető), akkor az forgasson, amennyit bír.

A zenekar egyébként a következő, szintén No Love in Town címre keresztelet ötszámos EP-jét harangozta be ezzel a trackkel, az anyag pedig egy kifejezetten PASO-alkalmazással érhető el annak, aki rendelkezik a vonatkozó kütyüvel. Végül is, ha elfogadjuk, hogy “a lemezpiac halott”, a számok meg előbb-utóbb úgyis a neten kötnek ki, akkor nincs min csodálkozni KRSA-ék akcióján. Sőt jóval szimpatikusabb húzás ez, mint egy szponzorlogókkal díszített farmerkabát.

És akkor maga a klip:

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk From The Inside Out
Következő cikk Szavazz! Spin-off Top 5

No Comment

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .