Szavazz! Spin-off Top 5


Másodhegedűsként indultak, aztán szólóprojektbe kezdtek – szerinted melyik spin-off-fal jártunk a legjobban?

spinoff620

A spin-off filmek figurái, a mellékszerepből előlépett főhősök, akiknek születése pillanatában – feltehetően – még nem tudta senki, hogy milyen karrier előtt állnak, de a közönség reakciója rentábilisnek tűnő ötletté emelte a hangsúlyáthelyezést. Ami a sitcom-sorozatok illeti, a Comedy Centralon jelenleg két spin-off is fut, mindkettő animációs, A Madagaszkár Pingvinjei nevében is kénytelen volt jelezni, honnan származik, hogy észrevegyük a műsorújságban, míg a Cleveland show-t viszont (főnév-személynév, ugye) nem kell bemutatni egy Family Guy-rajongónak. De külön sorozatot kapott Dr Addison, aki a Grace klinikából költözött ki, viszont ha már elkezdjük analizálni a Gyilkos elmékből leszármazott Gyilkos elmék: Alapos gyanút (Forest Whitaker), akkor olyan kapukat nyitunk meg, amelyen keresztül csak úgy zúdul ránk a Viasat-összes és egyszerre két óceán partján elemzi a körömpiszkunkat a CSI és az NCIS. De nevezhetjük a spin-off-fal való kacérkodásnak az Animátrix azon epizódját is, amely a Kölyök nevű karakter felébredését meséli el, ő ugye épp csak megjelenik a második részben.

Az alábbi válogatásból mindezek mellett hangsúlyosan hiányoznak az olyan szuperhősök, amelyeknek az elmúlt években mozikba került kalandjai tulajdonképpen megfelelnek a spin-off fogalmának, de szerintem mégsem klasszikus befutott mellékszereplők; az X-Men se szeri, se száma karaktereiből miért is neveznénk bárkit másodrangúnak, csak mert idővel a Farkas önálló filmet kapott. Nézőpont kérdése ugyanakkor, hogy mi a helyzet az olyanokkal, mint Macskanő vagy Elektra: ők tulajdonképpen valóban mellékszereplők voltak a Batman, illetve a Daredevil kalandjaiban, de már képregény-korukban kinőtték magukat mellőlük, filmre adaptálások megindulása idején már önálló hősökként számoltak velük. Vagyis megítélésük csak a formátum miatt lett ilyenformán dilemma, mindenesetre én nem vettem őket számításba a TOP 5-nél. Nem mintha amúgy befértek volna.

A SkorpiókirályA múmia-sorozatban még csak fel-felüvöltött fene nagy fájdalmában, aztán harmadik nekifutásra már az ő nyakába varrták az egész filmet, így került át a franchise pár ezer évvel korábbi időpontba. Eleinte féltünk is, hogy mi lesz, amikor Dwayne “The Rock” Johnsonnak meg kell szólalnia, azóta meg már állandó résztvevője az aktuális ostoba-akcióknak.

Joey – Egy úr a tévéből, a legolaszabb jóbarát, a Central Perk kávézó sármőrje, akit egyik nő sem az eszéért szeret. A Jóbarátok tíz évadon át uralkodott a tévésorozatok piacán, s egyedül Joey-t mentették át New Yorkból Kaliforniába, hogy ott kezdjen új életet színészként. A Friends sikerét nyilván nem ismételhette meg, pedig higgyétek el, eszméletlen vicces!

Csizmás, a kandúr – A múlt héten mutatták be, így nyilván a lényegi adatok már elhangzottak róla. A Shrek-filmek mellékkarakterei közül a latin cica lett a szerencsés a castingon, így a zöld ogre sorozatának kifulladása után Csizmás került a rivaldafénybe. Az egyik kritikusnak tetszik, a másiknak nem, én egész jól szórakoztam rajta, és erről bővebben itt írtam korábban>>

Az Ewoksok bolygója – A Star Wars-univerzum egy féltve őrzött darabja a TV-képernyőre szánt mackókaland, aminek jelenleg gyalázatos osztályzata van az imdb-n, de készült hozzá folytatás is, Harc az Endor bolygón címmel. El szoktam mesélni, hogy gyerekkorunkban sokáig hittük, hogy ezek az “elveszett első három epizód” darabjai, de sehogy nem állt össze a kép. Lássuk be, A jedi visszatérben bőven elég lett volna belőlük.

http://www.youtube.com/watch?v=vAEV_sLEglI

Jay és Néma Bob visszavág – No igen, alapból szerintem kevesen gondolunk erre a két hülyére, mint spin-off figurák, pedig a Shop Show és a Shop Stop dílereiről hamar kiderült, hogy karakteresebbek, mint Dante vagy Brodie. A Clerksben még csak fel-feltűntek időnként, hogy mondjanak valami velőset, ezzel emelve az est fényét, aztán csak megkapták Kevin Smith rendezőtől a saját egész estést. Főleg, hogy ő maga az egyikük.

[polldaddy poll=”5733928″]

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Pókemberrel is pacsizik a PASO az iPhone-klipben
Következő cikk Sok 'A' kategóriás celeb kis helyen is elfér

No Comment

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .