Nesze neked, Valentin-nap


Sztárom a párom, A szerelem hullámhosszán, Mátkaság és legényélet, Leverkusen-Barcelona. Ezek a klasszik Valentin-napi nyáladzások várnak ránk ma este a tévében, de ha valami eredetibbre vágysz, válogass alternatív szerelmes filmeket az alábbi felsorolásból!

valentin n

Az én babám, az én babám

Előjátéknak nézzük a szexuális segédeszközként is felfogható, női arcot ábrázoló kulcstartót, amelybe Christopher Lambert lesz szerelmes a rafináltan I Love You-ra keresztelt filmben. Marco Ferreri, aki sosem ment a szomszédba egy kis meghökkentésért, alaposan feladta a leckét a színésznek. Ha bizarrnak tartod az alábbi videót, amin a Hegylakó maszturbál egy kulcstartóra, még most klikkelj át a neked való hangulatért>>

Gizike, diktálnék

Ócska pornótoposz a harisnyás titkárnő elfenekelése, pedig micsoda romantikus film készült Maggie Gyllenhall pirospozsgás farpofáival! Ez az igazi szerelem és odaadás, nagy kár, hogy a lány a sztori szerint épp a futkósóból szabadult, így picit relativizálódik a lényeg. De ha Valentin-napi mozit akarsz feszegetve a kereteket, A titkárnő a te filmed ma estére!

http://youtu.be/YmSO07r_zTc

Personal Jesus

Beleszeretni egy prostituáltba egyébként nem olyan ritka jelenség, mint amilyen bizarrnak hangzik, mondjuk súlyosbítja a helyzetet, ha az ember fiát Jézus Krisztusnak hívják és nem családalapításon, hanem világmegváltáson kellene épp fáradoznia. Martin Scorsese Krisztus utolsó megkísértése c. botrányfilmjében azonban Willem Dafoe úgy dönt, hurcolja más a keresztet, ő inkább összebútorozik Mária Magdolnával. Régi szép idők, mikor még felégettük a mozikat, ha erkölcstelenséget láttunk.

Túl a kutyapózon

Az állat és ember ocsmány kapcsolatáról született mainstream love story is, a King Kong, na ennél ismer azért meredekebb sztorikat is a filmvilág és nem Chicholina munkásságára gondolok. A Franciaországban alkotott lengyel rendező, Waleryan Borowczyk festőként kezdte, készített szürreális animációkat (Terry Gilliam is a csodájukra járt), sokat merített Maupassant és Stendhal műveiből, jelölték Arany Pálmára is, kifejezetten a kényelmetlen szerelmi viszonyokra specializálta magát. A legmesszebbre A bestia (La bête) c. 1975-ös filmjével ment, ebben egy ilyen farkasember-macilaci keverék szörny vidámam cicergő reneszánsz barokk zene mellett kergeti az erdőben a meztelenes seggű csajt, aki ezt alig-alig bánja. Nézzétek meg a trailert, amiben a bestia pénisze ki van takarva fekete kockával, epic!

http://youtu.be/hN9XK4aIJtM

Computer Love

Nos az egymásra talált szerelmes robotok esetében hozhatnánk olyan példákat, mint a WALL-E, esetleg Andy Kaufman komédiája, a Heartbeeps, sőt ha az emberbe szerelmes robot a témánk, akkor ott A kétszáz éves ember, Robin Williamsszel. De nem, azt hiszem, ezek most nem eléggé rendhagyóak ehhez az összeállításhoz, találtam viszont egy felteheteően a készítőik szerint is egy rakás szarnak minősülő tévéfilmet, amelyben a családfő női háztartási robotja zúg bele a fickóba és lesz féltékeny annak feleségére. A Homewrecker rendezője Fred Walton később A stepfordi feleségeket is újraértelmezte. Adekvát a sóhaj: ó, tervezőm. Trailer sajnos nincs, de rendeljétek meg az Amazonról, akár VHS-en…

homewrecker

Szerbusz, Ödipusz

A kortárs magyar szerzői film sine qua nonja, a vérfertőzés ugye a szemledíjas Deltának is az alapját képezi, bár akkor már sokkal izgalmasabb és árnyaltabb Fliegauf Benedek Womb – Méh c. filmje, amelyben Eva Green klónoztatja halott szerelmét és meg is szüli. Magyar filmes nem szarral gurigázik.

Szóljon hangosan!

Ha van még kedved bármi romantikához ezek után, akkor megérdemled a 9 dalt. Ebben semmi undorító vagy legalábbis kétes értékű megnyilvánulás nem borzolja a kedélyeket, viszont nem maszatol másodperces crossfade-ekkel az ágyban összesimuló testek fényképezésekor, hanem szépen, érzelmesen és főleg jól láthatóan szeretkeznek benne, ha minden igaz, kilencszer. Mert ne hazudj, a gyertyafényes vacsora nálad sem cél, csak eszköz.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Whitney utolsó képei
Következő cikk Tim Burton és a vámpírvadász Lincoln

1 Comment

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .