Mr. Wolf a tévében


jonathan-banks

A Ponyvaregény csiszolt modorú, jellemes takarítóembere eltakaríthatatlan nyomott hagyott a filmtörténetben – de a tévésorozatokban is vannak hozzá fogható, maximálisan megbízható, problémamegoldó szakemberek. És ha stílusukat, eszközeiket, motivációikat tekintve nem is egyformák, van egy dolog, amiben Harvey Keitel ikonikus karakteréhez hasonlóan nem ismernek tréfát: ha valamit elintéznek, az el van intézve.

Mike Ehrmantraut (Jonathan Banks)

Ki ő:

A Breaking Bad (Totál szívás) villámlás-tekintetű, kimondhatatlan családnevű, igen tapasztalt háttérembere, aki zseniális érzékkel és öreg rókához méltó ütemben lavírozik a drogbiznisz nem éppen biztonságos terepein – a mexikói határon innen és túl. Lojális, csendes, időnként olvasószemüveges, de tényleg nem érdemes vele szarakodni. Bár igaz ami igaz: Walter White barátunkat kissé azért ő is félreismerte.

Mit takarít el:

Leginkább az akadályokat, amelyek felmerülnek az üzletben. És bizony sok merült fel eddig is – ráadásul van még a sorozatból egy kicsi, úgyhogy nem hiszem, hogy maholnap főállású nagypapi lehet belőle.

Mit tud:

Mindent. Rendszabályoz, öl, vagy csak némán belenéz az agyadba. És az is nagyon fájdalmas tud ám lenni.

Mike Ehrmantraut

Uncle Pete (Tom Aldredge)

Ki ő:

Patty Hewes ügyvédnő végletekig hűséges mindenese, a Damages (A hatalom hálójában) egyik legizgalmasabb karaktere. Jön-megy, kedvesen mosoly – közben meg lehet, hogy az egyik aktában a te halálos ítéletedet szállítja éppen.

Mit takarít el:

Hewes szennyesét. Meg azt, ami később esetleg bemocskolhatná az igazság bajnokaként tetszelgő végzet asszonyát. Pete bácsi bármeddig képes elmenni főnökéért. De tényleg. Bármeddig.

Mit tud:

Megtéveszt. Bemegy a boltba, kedvesen kér egy liter tejet, aztán kifelé menet már injekciózza is a dobozba az idegmérget. Ilyen mondjuk pont nincs a sorozatban, de hasonló akad.

uncle pete

Grey Haired Man (Doug James)

Ki ő:

Tényleg csak ennyit tudunk róla: ő a szürke hajú férfi. Közhelyesen hétköznapi dzsekijében maximum sofőrnek nézné az ember – ám rendszeres felbukkanása a Bossban túlmutat a kormánykerék forgatásán. A vérfagyasztáson is túl.

Mit takarít el:

Ami biztos, hogy akkor kerül elő, ha Chicago polgármesterének gondja akad valakivel, vagy még azt megelőzendő kell valamit tenni. Általában homályban marad, hogy ki ad neki parancsot – viszont az indítékok egy percig sem kérdésesek.

Mit tud:

Amit kell. Finoman fenyeget, durván összever, hangtompítósan fejbe lő. Még az is lehet, hogy számlát is tud adni.

grey haired man

Bachman (Stephen King)

Ki ő:

Egyjelenéses jutalomjátékos a Sons of Anarchy (Kemény motorosok) harmadik évadában. Karakterét tekintve még ő hasonlít a legjobban Mr. Wolfra, bár Bachman egy szót sem szól. Csak beáll a ház elé a motorral, besétál, majd professzionálisan kitakarít a motorosok után.

Mit takarít:

Vért és verítéket. Azért hívják Bachmannak egyébként, mert Stephen King egyik írói álneve is ez. A horrorfejű horrormester civilben nagy SOA-rajongó, és imádja a Ponyvaregényt is. Amit pedig itt, ebben a pár percben művel, arra nyugodtan mondhatjuk, hogy minden idők egyik legemlékezetesebb sorozat-cameója.

Mit tud:

Emlékezetünkbe vésődni. King sokszor büntetett már apróbb filmszerepekben, ám ezért mindent hajlandóak vagyunk neki megbocsájtani. Cool, precíz és félelmetes.

stephen king aka bachman

Lord John Marbury (Roger Rees)

Ki ő:

Alkoholos gőzével együtt is bűbájos kakukktojás, aki nem a bűn, hanem a világbéke oltárán hozza rendbe a dolgokat. Összvissz öt epizódban jelent meg Az elnök emberei 7 évadjában szétszórva, de amikor Josiah Bartlett elnök segítséget kért tőle, a lökött brit belibbent, megsértett pár embert – és rendet vágott a sárgolyón.

Mit takarít el:

Azt gondolnánk, legfeljebb az üres üvegeket, de nála jobban senki sem ismeri jobban például Pakisztán vagy India lelki világát. Élesen fogalmaz, ám valóban kettévágja a gordiuszi csomót.

Mit tud:

Elemezni, csajozni, inni, és megoldást javasolni. Garantáltan mentes mindenféle gátlásoktól.

lord john marbury

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Akik MÉG MINDIG kimaradtak az Expendablesből
Következő cikk Final Cut az egész világ (6.)

No Comment

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .