Egy pikoló animáció – Mike új kocsija


mike uj kocsija

A múlt csütörtökön mozikba került Szörny Egyetemhez kapcsolódva felkutattunk egy rég nem látott szösszenetet a Pixartól. A Mike új kocsija (Mike’s New Car) egy 2002-es rövidfilm a Disney leányvállalatának műhelyéből, amit a 75. Oscar-átadáson a legjobb rövidfilm kategóriában is jelöltek (a szobrot végül Eric Armstrong The ChubbChubbs! című filmje vitte haza). Ezt a 3 perces alkotást nem egy egészestés Pixar-mű kísérőfilmjeként készítették, csupán a Szörny Rt. DVD kiadásán, illetve a Pixar rövidfilmeket tartalmazó DVD-n lehetett látni.

A Mike új kocsija nem nevezhető kiemelkedőnek sem ötletében, sem megvalósításában a többi Pixar-rövidfilmhez képest, inkább kimaradt, vagy alternatív jelenetnek lehetne mondani. Mike autója iránti szeretete már a Szörny Rt-ben is megjelenik egy pillanatra, mikor végül a sikolyhiány miatt gyalog mennek munkába Sullyval, és Mike piros, kilóméterhiányos drágáját ott kell hagyni használatlanul. Ebben a rövidfilmben egy sárga hatkeretűt vásárolt Mike, és a cselekmény 3 percében az elindulás előtti pillanatokat, a hozzáértés hiányából adódó bénázásokat láthatjuk meglehetősen komikus, már-már börleszkszerű formában.

A stúdiónak egyébként ez volt az első olyan rövidfilmje, ami nem került moziforgalmazásba, csak VHS-en és DVD-n volt látható, illetve az első, aminek szereplőit korábbi filmjükből kölcsönözték, és ezáltal szintén először fordult elő, hogy a két főhős beszélt is. Ezt a sort a Hihetetlen család legkisebb tagjának, Jacknek (Jack-Jack Attack), A L’ecsó fekete és barna patkányának (Your Friend the Rat) vagy a Verdák Matukájának története (Mater and the Ghostlight) folytatta. Korábban ilyet nem láttunk sem a Luxo Jr-ban, sem a Tin Toyban vagy akár a Geri sakkozikban, de a Szörny Rt-hez készült kísérőfilmben, a Madárkák a drótonban sem.

http://vimeo.com/16933940[/embed]

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk A Ti mozitok (5.) – Exitus
Következő cikk FILMFAKTOR kisfilmpályázat

No Comment

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .