Kertvárosi bordély


concussion

Kertvárosi bordély (Concussion), rendező: Stacie Passon, szereplők: Robin Weigert, Maggie Siff, Johnathan Tchaikovsky, Julie Fain Lawrence, színes, feliratos, amerikai filmdráma,96 perc, 2013 (16)

Abby két gyermek édesanyja, akiket viszonylagos békében nevelnek feleségével, Kate-tel, egészen addig a napig, amíg Abbynél betelik a pohár: rájön, többre vágyik, mint ami a kertvárosi anyukának általában kijár. Egy, a feleségével befuccsolt szeretkezés után úgy dönt, prostituálthoz fordul. Alig telik el pár nap, és Abby azon kapja magát, hogy belőle is leszbikus escortnő lett.

Az igen egyszerű történet mögött komoly szándék áll: bemutatni nő és nő, ember és ember közötti kapcsolat nehézségeit, buktatóit. Valószínűleg túl nagy falat ez ennek az amerikai függetlenfilmnek. Sajnos sem a dramaturgia, sem a karakterábrázolás nem sikerült még csak közepesre sem. Beülhetnénk azzal a szándékkal is a moziba, hogy na, most végre belenézhetünk, milyen is a házasság két nő között, viszont az a fordulat, hogy a főhősnő egyetlen, azaz egyetlen szexuális kudarcba fulladt éjszaka után nem hogy megcsalja a feleségét, hanem rögtön kurvázni megy, majd hogy két alkalom után belőle is lotyó lesz, mindez a film első 15 percében, sajnos átgondolatlanná és komolytalanná teszi a lélektani drámát. A film következő bő egy órájában sem történik semmi különös a rengeteg leszbikus szexjeleneten kívül. Sem karakterfejlődés, sem lélektani változást nem tapasztalhatunk Abby életében. A történet annyira nélkülözi a realitást az emberi érzelmek világában, hogy a főszereplő egyetlen „nemes” cselekedete is csupán annyi, hogy délutánonként 800 dollárért anyja helyett is anyja és első szexuális partnere egy nagydarab egyetemista diáklánynak.

A film iskolapéldája annak, hogy egy izgalmasabbnak tűnő témaválasztás még nem elég egy jó filmdrámához. Nem beszélve arról, hogy a félrelépő házastársról nem egy unalmas filmet láttunk már. Egy ilyen családtörténethez sajnos ma már egy izgalmasnak ígérkező leszbikus csavar sem elég.

4/10

http://www.youtube.com/watch?v=GAHNoJlieCY[/embed]

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Philip Seymour Hoffman hiányozni fogsz
Következő cikk Nyárutó - kritika