Melyik a legfontosabb VHS kazettához fűződő emléked?


RIP-VHS 1976-2015Hivatalosan is véget ért a VHS-korszak! Magyarországon nem kapható többé videókazetta. A boltokban az utolsó darabok még néhol fellelhetők, de mivel szinte senki nem vásárol már videokazettát, ezért a múlt héten beszüntették a forgalmazását. Nemrég az utolsó nagy gyártónak számító dél-koreai Cosmo AM & T is leállította a Video Home System (VHS) videokazetták gyártását, mert úgy ítélte meg, hogy az többé nem kifizetődő.
Nincs több betekeredett szalag, nincs több zajos film, nincs több LP/SP váltás. Jó volt ezt a 40 évet együtt tölteni. A videokazettát 1976-ban a japán JVC elektronikai cég fejlesztette ki, és a 2000-es évek elejéig megőrizte egyeduralmát a videopiacon, amikor kiszorította őt a DVD. Az utolsó VHS filmet 2006-ban adták ki amelynek címe: “Erőszakos múlt”. Annyi biztos, hogy az a sok kazetta még egy ideig erőszakosan kísérteni fog és egy új retro hullámnak köszönhetően még talán sokáig megmaradnak az utókornak. Mindenesetre egy nagy korszak zárult le ezzel. Sokunk számára feledhetetlen marad.
Jöhetnek azok a csodálatos emlékek, ami ehhez a formátumhoz fűződnek! A család eldugott pornó kazettái, a gimis focibajnokság döntőjében rúgott gólnak a felvétele, a tévéből rögzített Cinema Paradiso első megtekintése, a narrátoros Star Wars…

Iratkozz fel ránk!
7OUTUBE

Érdekelhet:

 

A Volt egyszer egy tékáról írták

 

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Deadpool előzetes és masszázs videó pandakönnyekkel
Következő cikk James Gunn 45 éves