A filmvilág versenybe száll a vizes vb legjobbjaival


Javában folyik a Magyarországon megrendezett vizes világbajnokság, amely eddig kapott már hideget és meleget is, egyelőre hazánk sikere is várat még magára (Katinka merre jársz?), de ha a filmvilág benevezhetne eme világversenyre, akkor mennyire befolyásolna a jelenlegi éremtáblázat állását? Képesek lennének versenyre kelni a nemzetek kopoltyúval született, hártyás kezű titánjaival? Szerintünk nagyon is, hiszen a filmtörténet 137 éve során ez a sport megannyiszor felbukkant a nagyvásznon, biztosra vesszük azt is, hogy az ez idő alatt leúszott kilóméterekkel többször megkerülték hőseink a bolygót, hol önszántukból, hol pedig kényszerből téve minden egyes mozdulatot. A kék mélységet is úgy ismerik már mint a tenyerüket, ráadásul keresztül-kasul, természeti nehézséggel karöltve vagy emberek által generált viszontagsággal megúszták már a létező összes helyszínt, ahová akárcsak egy csepp víz is összegyűlhetett. Egy biztos, kedvenc filmbéli karaktereink felbukkanása a feszített víztükrű medencék szélén talán népszerűvé tenné az eseményt és velük elérnék az előre becsült szolídan 6 milliárdos nézőszámot is. De lássuk, hogy a filmvilág álomcsapata konkrétan kikből is verbuválódna össze, hogy egészen az edzőtől, az orvoson át, a versenyzőkig Bosszúállókhoz hasonlóan megpróbálják a lehetetlent: méltó kihívóként, egyedi edzésmódszereiket felhasználva megszorongassák minden idők legjobb úszóit.

Edző: Tony D’Amato – Aki minden héten háborúba indul

Egy jó edző tudja, hogy a győzelem egésze nem az edzéseken múlik, hanem fejben dől el. Lelkileg is motiválnia kell a játékosait, hogy a nagy napon 200%-ot nyújthassanak, a megfáradt sportolóknak reményt kell adnia! D’Amato Churchill után szabadon nem hitegeti játékosait, nem ígér nekik megváltást vagy könnyű menetet. Véren és verítéken át vezető útra készít fel, mindezt olyan rögtönzött magasztos beszédekkel illusztrálva, melyekről első hallásra elsem hisszük, hogy nem egy hétnyi és 4 szövegírónyi munkája rejlik benne. De meg kell hagyni működik.

Segédedző: Pablo Picasso – A technika megszállottja

Rendhagyó munkamódszere elsőre amatőrnek és nevetségesnek tűnhet, de a külsőségek senkit se tévesszenek meg! Semmi sem állhat a kitűzött feladata útjába, egy üres szobában is képes technikai edzést tartani és az úszókkal begyakoroltatni a tökéletes mozdulatokat. Isten óvja meg azokat, akik nem értik meg elsőre mit is vár el pontosan a mester jobb keze: ilyenkor euforikus állapotban testi épségét nem kímélve veti magát a padlóra és vonaglik rajta mintha csak egy úszómedencében lenne. Hitvallása, hogy aki víz nélkül is leússza a 100m gyorsat, az a legszilajabb pályán is boldogul.

Sportorvos: Mickey – A bandázsok szakavatott mestere

Listánk első kakukktojása, ugyanis Mickey a boksz kemény világát már kimaxolta Rocky segítségével, így átevickélt a vizes sportok birodalmába, ahol etikusnak nem nevezhető, de igen hatásos orvosi ismereteit kamatoztatja. Az olasz csődört nem egyszer megmentette a sérülés miatti kizárástól a vén rókákra jellemző egyedi fortélyainak és hidegvérének hála. A filmvilág által kvalifikált úszók így teljes biztonságban érezhetik magukat, hiszen a jó öreg Bandázsos Mickey akár egy váratlan, a verseny előtt pár perccel bekövetkező nyílt kéz- és lábszártörést is mosolyogva helyrerak. Mit helyrerak, jobban szuperál majd, mint előtte!

8190900341 8a8f939db2 o

Szinkronúszás: Szőr Austin Powers – Őfelsége Bozótos sellője

Vagy ahogy a sporttársai gúnyolják, a Göndör angolna. A nőiség mélylélektani mestere, az erotikával hajtott gőzhajó, aki bozótos mellkasával és szürkésen fénylő mosolyával méltán válik a szinkronúszó csapat vezéregyéniségévé. Hazaszeretetétől fűtve nem ismer lehetetlent, akár egy bokáig érő tócsában is képes előadni a legnehezebb koreográfiákat. Monyójának hála mind a bírákat, mind pedig a közönséget leveszi a lábáról, így a pontozás során garantált a feljebb kerekítés. Kecses mozzanatait és lehengerlő dinamikusságát a rózsaszín kűrruhája és méretes orrcsipesze teszi tökéletessé, ezeknek hála  eddig még nem látott szintre emeli a sportágat. Az előadás közbeni öltözékváltásaival teljesen megzavarja az ellenfeleket, ezt egy technikai mozdulatként is bejegyezték: Kűrstin néven. A medence vize garantáltan felforr tőle.

Műugrás: Thornton Melon – A vizidinnye

Thornton Melon hazájában, a filmvilágban ünnepelt műugró sztár. 10 évente csak egyszer hajlandó az ugródeszka szélére állni, olyan mint a Sötét lovag, aki gyönyörűséges habtestét csak akkor mutatja meg, ha már nincs remény és a létszámhiány miatt kizárás fenyeget. Viszont megéri rá hosszasan várakozni, ugyanis olyasmi csodában lehet részünk, mint aminek a 40 évente virágzó titánbuzogány megpillantásánál lehetünk szemtanúi: egy életben csak egyszer adódik ilyen lehetőség.  Hiába az évtizedes kihagyás, Melon minden idők legprecízebb ugrójának számít, figyelembe veszi a széljárást, illetve hónaljának bemelegítésével serkenti vérkeringését a nagy mutatvány előtt, ezzel biztosítva a nagyobb lendületet a Tripla Lindy során, mely a sportágban történelmi jelentőségű figurának számít. Sokan megpróbálták már leutánozni az egyszerre három deszkára való érkezésen alapuló ugrást, de eddig még senkinek sem sikerült, így méltán kerül be az elit csapatba.

Toronyugrás: Mr. Bean – A zuhanó Bab

Mindig is bolondult az ugródeszkákért, legalábbis míg a magassága meg nem haladja az 50 cm-et. Lelkesítő látni, ahogy vehemens higany mozgásával célirányosan megindul a torony irányába, már ekkor érezni rajta, hogy aranyérem nélkül nem lesz hajlandó távozni. A tökéletesen csupasz és vékony teste az ugrás során semmiféle légellenállásba nem ütközik, így pisztolygolyóból kilőtt babként gyorsul a levegőben. Csak az a fránya magasság ne lenne… ugyanis Bean tériszonnyal küzd, de a csapat kedvéért még ezt is leküzdi. A gyakorta kétbalkezeskedő fura figura igencsak egyedi és hatékony módszert dolgozott ki a tökéletes gyakorlat végrehajtásához: az ominózus ugrás előtt kiadja magából az összes szerencsétlenkedést, lépésről-lépésre végigmegy azokon a problémás forgatókönyveken, amik keresztülhúzhatnák a terveit, mígnem már csak a letisztult, az aranymetszés szabályi szerint is tökéletes ugrás marad a zsigereiben.

Nyíltvízi úszás: Tarzan – Az üvöltő emberállat

A kiszámíthatatlan nyílt vízre ki mást is nevezhetne a filmipar, mint magát Tarzant, kinek ereje a majmokéval vetekszik. Az indákon való közlekedés kardiovaszkuláris edzésként kifizetődőnek bizonyult, így a 25 km-es távot képes sprintben végig úszni, akár árral szemben, hullámok közepette is. Tűrőképességét jól példázza a víz hőmérsékletére való fittyet hányása, míg felkészületlen versenytársai a Duna zord vize miatt már a kihűlés szélén állnak, ő a dzsungel ege alatt töltött éveinek hála meg sem érzi azt. Állítólag a vízben gépként úszva hírhedt üvöltésével a denevérekhez hasonló ultrahang kibocsátására képes, így a legcudarabb időjárási körülmények között is elmanőverezi magát a célig, dióméretű jégeső, szembetűző nap vagy akár a Holnaputánban látott gigantikus özönvíz sem állhat a majmok királyának útjába.

Vegyes úszás: Ethan Hunt – A Katinkanátor

Ethan Hunt számára az elmúlt 21 évnyi lehetetlen küldetés végrehajtása mind egyetlen célt szolgált, a Magyarországon megrendezésre kerülő vizes világversenyre való kijutást. Megannyi edzés gyanánt megmászott felhőkarcoló és sziklafal,  teherszállító repülők oldalán való csüngés után karrierje legkockázatosabb és kétesélyesebb feladatába vágott: vegyes úszásban megverje a magyarok rettegett, éremfaló Katinkáját. Hunt tisztában van az úszónő NDKS-testfelépítéséből fakadó robotikus képességeivel, így tudja, hogy az elmúlt 2 évtizednyi “lehetetlen” végrehajtása csak megmosolyogtató könnyed kihívások voltak, melyek az érem megszerzéséhez ebben az esetben vérszegény teljesítménynek minősülnek. Így az úszásnemeket különleges vízalatti tartályban sajátította el, melyben a turbinák által létrehozott erőteljes ellenáramlatban úszta le a 4X100 m-es távot, mindezt egyetlen levegővétel nélkül. Így ha a szerencse ismét mellé szegődik a küldetése során, és előáll minden idők legbonyolultabb hadműveletével, a Katinkanátorral,  melyben a szuperkütyük arzenálját vonultatja fel a high-tech úszóruhán át, az oxigénszintmérő pánton keresztül egészen az áramvonalas álarcig, akkor talán lehet esélye, mint kihívó.

Ez lett volna a filmes világ úszó elitje, akik ha apait-anyait beleadnak és hozzák a tőlük elvárt – vagy éppen el nem várt – formát, akkor biztosan zsebre vághatnak néhány érmet a vizes vb-n és akkor jöhet az önfeledt ünneplés!

A ti csapatotok kikből állna?

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk A hét röhögései (200.)
Következő cikk Jeff Goldblum Luke Skywalker, szuperhősök és Jon Snow terapeutája