Ilyen keményen dolgozik a Laika Studios


A Laika Studios hihetetlenül fantasztikus filmes munkákat tett le az indulása óta. Alapvetően a stop-motion animációs művészet vonalára koncentrálnak, mondhatjuk úgyis hogy ez az ars poetica-juk, amely olyan alkotásokat eredményezett, mint a Coraline és a titkos ajtó, a ParaNorman, a Doboztrollok és a lenyűgöző vizualitással elkápráztató Kubó és a varázshúrok.

Mindegyik darabjuk képkockájáról sugárzik a precizitás és a gondos kidolgozás, miközben a mai trendeknek megfelelően a legtöbb animációs film CGI-al készül, amik érdemei szintén elvitathatatlanok, de a Laika animációk kézzel készítettek, nem pedig számítógéppel! Egy haldokló művészeti ág utolsó hírnökei ők, akik igyekeznek ezt igencsak körülményes és rengeteg időt felemésztő műfajt életben tartani.

A stúdió nemrégiben közzétett egy videót, melyet a “Laika művészete és tudománya” címen közölt, ebből megtudhatjuk, hogy miként is zajlik a kreatív folyamat az egyes alkotásaiknál, a kulisszák mögé való betekintés pedig felfedi, hogy elképesztő kitartásra, elhivatottságra és türelemre van szükség ehhez a műfajhoz, de az animációik végeredményeit tekintve, mindenképpen megéri a kemény munkájuk, mert minden egyes alkalommal, amikor beülünk a moziszékekbe elvarázsolnak minket.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Wes Anderson, Alfonso Cuarón, Tarantino és Michael Bay a konyhában
Következő cikk Sziget fesztivál helyett szigetelj a kanapéból!