Sziget fesztivál helyett szigetelj a kanapéból!


borito 4

Már javában tart a 25. Sziget fesztivál, túl vagyunk egy Pink koncerten is, de mi a helyzet azokkal, akiket hidegen hagy a rendezvény, az augusztusi kánikulában inkább a négy fal között maradnának, vagy egyszerűen nincs rá egy komplett vagyonuk, hogy kilátogassanak rá? Ezeknek a “kanapé” fesztiválozóknak ajánlunk most 15 szigetet és az általuk kínált extrém programjaikat, melyek az Óbudai-sziget eseményeinél jóval izgalmasabbak, költséghatékonyabbak lehetnek. Ráadásul a nagyvásznon kedvenc színészeink már kitaposták számunkra az ösvényeket, így csak utánuk kell csinálnunk. Ez életre szóló fesztivál lesz!

Dr. No (1962)

James Bond mesterfokon űzi a lazítást, hol máshol kortyolgathatná igazi élvezettel a Vodka Martiniját, természetesen rázva, nem keverve, mint Jamaica szigetén. Persze arra készüljünk fel, hogy ha becsatlakozunk Bond mellé akkor számolnunk kell egy kormány megbízatással is, melyre nem mondhatsz nemet, Dr. No-tól vissza kell szerezni a rakétaszerkezetet. Máris izgalmasabban hangzik mint a Sziget fesztivál, ugye?

Movies GIF - Find & Share on GIPHY

Az 50 első randi (2004)

Ha a kémtörténet mégsem nyerte el a tetszésedet, és inkább romantikus lélek vagy, akkor máris ajánlunk helyette egy meseszép kikapcsolódást a Hawaii-szigeteken. Biztos lehetsz benne, hogy itt nem fog elkapni a kiszámíthatatlan augusztusi esőzések egyike, nem kell térdig érő sárban kaptatnod a sátradig, ráadásul a komédia nagyágyúja, Adam Sandler és a kicsit kelekótya, feledékeny – na persze nem az előző éjszaka előtt elfogyasztott alkoholmennyiségtől – Drew Barrymore lesznek a társaid a kókuszhéjból szürcsölgetett Pina Koladad közben.

50 First Dates GIF - Find & Share on GIPHY

A kék lagúna (1980)

Természetesen a Szigetelés nem kell, hogy kimondottan a szórakozásról szóljon, akár a TV előtt ülve ellesett Bear Grylls túlélőmódszereit is bevetheted a nyaralásod során. Kit érdekel Pink fény áztatta megashow-ja, ha akár az életben maradásodhoz szükséges tücsök vadászat közben a ciripelésüket is követheted. Az éltere szóló élmény garantált, ha meg már belelendültél a puritán környezeted kiaknázásába, akár családot is alapíthatsz a Fidzsi-szigetek valamelyikén.

Summer GIF - Find & Share on GIPHY

Számkivetett (2000)

Sokan nem szeretik a tumultust, a koncerteken való hering-effektust, és persze a deutériumos alakok vállveregető, fülbe köpködős örömteli közeledéseit és az ezzel járó agyzsibbasztóan fájó tréfákat. Sokkal inkább egymagukban ücsörgélve, csendben kortyolgatva a sörüket érzik igazán jól magukat. Nekik a számkivetett életforma maga a megváltás, a vérbeli kikapcsolódás. Ráadásul ha a Fidzsi-szigetekhez tartozó Mamanucát választod a megfelelő helyszínnek, még akár a hírhedt embertekintetű Wilson labdához is lehet szerencséd, aki gondoskodik róla nehogy bedilizz a társadalomtól való elszakadásod közepette. Ami még előnyt jelenthet, csomagok fogadására és feladására is lehetőséged akad a parton, ha netán a családodnak küldenél egy képeslapot vagy egy a szigethez köthető, magad barkácsolta szuvenírt, a FedEx bizonyos időpontokban a tengerbe dobott postai küldeményeket kihalássza illetve az áramlatot kihasználva a partra mosatva kézbesít.

Mrw GIF - Find & Share on GIPHY

Ízek, imák, szerelmek (2010)

Hölgyeknek szeretettel ajánljuk mély lelki sebek begyógyítására Bali szigetét, ahol többek között Julia Roberts is meglelte a belső egyensúlyát, na persze nem kimondottan a sziget érdeme, sokkal inkább a charme-os, nőkkel suttogó Javier Bardemé, aki köré már önmagában Sziget fesztivált lehetne szervezni.

Felipe GIF - Find & Share on GIPHY

Szökés Alcatrazból (1979)

A  jubileumi 25-dik Sziget fesztivál eseménye máris nem tűnik akkora jelentőségűnek, ha mellé állítjuk az Alcatrazból való szökés lehetőségét. A San Francisco-ban fekvő erődítményből nagyon keveseknek sikerült meglógnia – főleg élve – így ha az Óbudai-sziget egy hetes kínálata hidegen hagy, mindenképp próbáld meg! Már csak azért is mert, ha belevágsz maga Clint Eastwood lesz a segítségedre, ezzel a kettőssel pedig nincs világesemény, amely vetekedni tudna. A világ legkeményebb erődítményéből való kijutás lehetetlenségét mi sem példázza jobban, minthogy a falai és cellái Clint Eastwood szúrós tekintetének is ellenállnak. Sok sikert a bátraknak!

Az őserdő hőse (1997)

Titkon minden férfi arról álmodozik, hogy indák között ugrálva, majomüvöltések közepette megmentik az ő Ursulájukat, a hölgyek pedig, hogy egy kockás hasú, széles vállú, torzonborz hajú figura karjaiban kötnek ki. Hawaii Vaimea völgyében minden adott a romantikus hangvételű páros szigeteléshez, ahol az urak Brendan Frasertől leshetik el a majdnem tökéletes lóbálások mozdulatát, míg a kisasszonyok Leslie Mann bungalójában készíthetnek fügelevélből öltözéket.

Disney GIF - Find & Share on GIPHY

Navarone ágyúi (1961)

Szórakozni sosem árt, de mi van akkor, ha nem vagyunk képesek kikapcsolódni, még a koncertek közben is keressük az újabb és újabb kihívásokat? Akkor itt az ideje, hogy Gregory Packnél jelentkezz egy olyan sorsfordító küldetésre, melytől garantáltan megtanulod értékelni az önfeledt mókát. Vállvetve harcolva az oldalán a II. Világháborúban kellene a szövetségeseket előnyhöz juttatni, a németek új fegyvereit megsemmisítve. Ha mázlid van akkor még le is barnulsz a görög szigeten, Rodoszon, az ágyú rémisztő, dobhártyaszaggató hangja pedig pótolja majd a fesztiválokon jellemző koncerthatást.

Cápa (1975)

Martha’s Vineyardot csak egy hajszál választja el az Óbudai-szigettől, míg az utóbbinál az őrök a csónakon behajózni próbáló, az alkoholtól és a világsztároktól vérszemet kapott illegális fesztiválozóktól védik a közönséget, addig az előbbinél egy hatalmas emberhúsra rászokott fehér cápa ellen igyekszik megóvni a strandolókat Roy Scheider. Mind a két sziget esetében komoly problémával állnak szemben, mégis Vineyard mellett szól az olcsóbb strand belépőjegy és a sikolyokból összeálló tengerparti “kórus” előadása. Ha minél közelebb akarsz kerülni a természethez, akkor idelátogatva egy teljes testrészedet is neki adhatod.

Challenger GIF - Find & Share on GIPHY

A part (2000)

Ko Phi Phi Le, a modern Woodstocki fesztivál szigete, mely visszahozza a ’70-es évek feelingjét, a kommuna berendezkedésű, hippi mentalitású csoporttal, élén Leonardo DiCaprioval, aki minden nosztalgiára vágyó fesztiválozót szívesen befogad egy igazán spirituális utazás állomásaként. Különleges kaland ez, melyben DiCaprio gyakorta – tőle igazán megszokott módon – az őrület szélére kerül, miközben az égig érő susnyásban kergeti a képzeletbeli második Oscar-díját. Vigyázzatok mit fogadtok el a segítőkész, családias gyülekezettől, mert ti is könnyen a színész mellett rohanva találhatjátok magatokat.

Movies GIF - Find & Share on GIPHY

A legyek ura (1990)

Ki mondta, hogy gyermekek nem mehetnek el egyedül szigetelni? Míg a szülők a főszínpad előtt csápolnak, addig a kis lurkóknak ideális közeg lehet Vieques-szigete, ahol két csoportra osztva őket mindenki megtalálja a neki való közeget: a szabályokat kedvelő pedáns és a szabadságot kedvelő gyerekek egyaránt. A két csoport közötti ellentét és viaskodás, akár a fesztivál egész idejére leköti gyerekeinket.

Pillangó (1973)

Az Alcatraz-ból való szökést követően a Dead’s Islandon megismételni ugyan ezt már gyerekjáték lesz, így augusztus végén egy levezető kalandnak pont megfelel. Persze a kegyetlen börtönkomplexum ezúttal is tartogat majd csapdákat és nehézségeket, viszont maga az Esőember, Dustin Hoffman áll majd a rendelkezésünkre, hogy a kenyérbe rejtett reszelőnk alá dolgozzon.

Dustin Hoffman GIF - Find & Share on GIPHY

Jurassic Park (1993)

A hatalmas bulik a hatalmas lények között várnak rád. Ha meg akarod tapasztalni az ősi, csontig hatoló basszus részegítő hatását, akkor hagyd a csúcstechnikás Sziget fesztivál színpadait, látogass el Hawaii egyik szigetére, a Kauai-ra, ahol az őshüllők legnagyobbikát, a T-Rex-et tekintheted meg, mint főfellépőt. Hajad égnek áll és fejed leszakad majd ettől a lélegzetelállító produkciótól. Hasonló koncertben még biztosan nem volt részed, aztán meg jöhet a futás meg a sikítás az utolsó dino csontba töltött sörökért, Hammond kocsmájában.

Movie GIF - Find & Share on GIPHY

Hat nap, hét éjszaka (1998)

Hat nap, hét éjszaka, komplett fesztiválidőszak Harrison Ford és Anne Heche társaságában. Minden napra akad valami ínyencség Kauai-szigetén: repülőtörés, modern kalózok, akik a fejünkre vadásznak, kapcsolatot próbáló összezártság, mely során biztosra vehetjük, hogy partnerünket hol a pokolba kívánjuk majd, hol pedig rájövünk mennyire is szerencsések vagyunk, hogy velünk vagy. Aggodalomra semmi ok, a kalandorok nagymestere, Ford vigyáz majd ránk eme romantikus, akció kalandban, melynek végére teljesen átértékeljük majd a fesztivál fogalmát.

Harrison Ford GIF - Find & Share on GIPHY

A szikla (1996)

Immár harmadszorra térünk vissza Alcatraz szigetére, ha úgy érzed kezd unalmas lenni, akkor most csavarunk rajta egyet. Már kétszer is sikerült legyűrnöd a világ legjobban őrzött börtönét? Már ásítozva nézed listánk utolsó pontját, miközben legyintesz egyet és azt mondod magadban “Már megint? Sok újdonság nem lesz!”? Akkor most próbálj meg visszajutni az erődítménybe, majd a hónod alá kapva egy nukleáris rakétát, speciálisan képzett terroristák gyűrűjéből kijutni vele! Az Alcatraz 3.0-át Nicholas Cage és Sean Connery kettősének is alig sikerült véghezvinnie, ha pedig elbuksz és felrobban az a bizonyos rakéta, az lesz az igazi, tűzijátékban pompázó fesztivál!

Movie GIF - Find & Share on GIPHY

Ti melyik általunk ajánlott sziget programot próbálnátok ki? Vagy esetleg egy a listán nem szereplőre voksolnátok? Írjátok meg nekünk kommentben.

 

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Ilyen keményen dolgozik a Laika Studios
Következő cikk A Trónok harca stáb legjobb fotói, amikor a forgatás éppen áll