Wes Anderson, Alfonso Cuarón, Tarantino és Michael Bay a konyhában


borito 5Az utóbbi években a Tastmade, a Food Network és a Buzzfeed’s Tasty művészi szintre emelték az ételek elkészítését bemutató videók műfaját. Ám, David Ma ételművész és rendező úgy döntött még lehet mindezt fokozni, így mozikba való rövidfilmek formájában igyekezett tovább gondolni a műfajt. 

Food Films néven futó sorozata olyan rövid, 1 perces videók gyűjteménye, amely az ételek elkészítését ikonikus rendezői stílusokkal keresztezi. Milyen lenne, ha Alfonso Cuarón palacsintát készítene, Wes Anderson S’mores’t, Quentin Tarantino paradicsomban tocsogó spagettit szaftos húsgolyókkal vagy Michael Bay gofrit? food
Hol epikus, lassított robbanásokkal teli, hol pedig retro hangulatú, valóban művészien habos oktatóanyagokat kapunk. A film szerelmesei ezeket látva biztosan megkedvelik a konyhában való tevékenykedést, hiszen ki ne szeretne a Kill Billhez hasonló módon paradicsomot aprítani, lisztes csomagokat a levegőbe repíteni vagy csak a feje fölé hajítani a recepthez szükséges eszközöket?

Kapcsolódik:

Edd meg, amit nézel! Főzőcskézzünk filmekből, sorozatokból!

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Diane védelmében (The Good Fight) 1. évad - kritika
Következő cikk Ilyen keményen dolgozik a Laika Studios