Így készültek a Terminátor 2 korszakalkotó effektjei


borito 001 4

A Terminátor 2 – Az ítélet napja szeptember 14-től 3D-ben, 4K-s restauráláson átesve tér vissza a mozikba, ennek apropóján úgy éreztük érdemes lenne összeállítani egy csokornyi videót arról, mégis miként készültek az úttörőnek számító Oscar-díjas látványeffektjei Cameron korszakalkotó sci-fi akciófilmjének. Ezek a videók betekintést engednek abba az elképesztő munkába, melynek a végeredménye a ’90-es években addig még nem látott lélegzetelállító filmet eredményezte.

A T-1000 folyékony fém megjelenésével James Cameron örökké megváltoztatta a látványfilmek világát, melynek során megmutatta miként lehet kifejleszteni a tökéletes vizuális effekteket, majd azokat mesteri szinten felhasználni az egyes jelenetekben. A munka, amit a csapatával véghez vitt valóban forradalmi megközelítésnek számított.

Cameronnak rengeteg víziója volt arról, hogy mit szeretne látni a Terminátor folytatásában, az egyetlen nehézséget csupán csak az jelentette, hogy hasonló vizuális megoldásokkal előtte még senki sem próbálkozott a nagyvásznon, így összegyűjtött egy csapatnyi kreatív elmét, a szakma legjobbjait, hogy a segítségükkel rájöjjön miként is kelthetné életre az eddig csak fejében létezett meghökkentő látványelemeket. Hihetetlen, de még számítógéppel rögzített mozgást is modelleztek a folyékony halálosztó élethű megjelenéséhez, mely ekkoriban még csak gyerekcipőben járt, emiatt nem is használták a filmiparban. A lenti videócsokorban ezt a folyamatot is szemrevételezhetjük, valódi filmtörténelmi csemege!

A “hogyan készült” színfalak mögötti videók nem csak a munkafolyamatokat mutatják be, de különböző interjúkat is tartalmaznak Cameron és a csapat többi tagjával, akik további érdekességeket osztanak meg a forgatáson felmerült nehézségekről és azok különleges megoldásairól. Ha rajongsz a Terminátor 2 – Az ítélet napjáért, ráadásul meg is fogod nézni a digitálisan felújított, 3D-s verzióját a mozikban (amire most nyerhetsz is tőlünk egy páros jegyet a premier előtti 3D-s vetítésére vagy egy plakátot a faladra), akkor mindenképpen érdemes felkészülnöd belőle, hogy eddig még nem látott szemszögből izgulhasd végig a halálosztók kultcsatáját. Mindig lenyűgöző látni az ilyen felvételeken keresztül, hogy kis csoportként mekkorát mertek álmodni és mindezt briliáns módon képesek is voltak Cameronék életre hívni.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Sokkal több mint testőr - kritika
Következő cikk Hajsza 1-3. évad - kritika