Megkezdődtek az Avatar folytatásainak munkálatai


avatar 1

James Cameron betervezett 4 Avatar folytatása kezd életre kelni. A Weta Digital speciális effektekkel foglalkozó cég bejelentette, hogy Cameron több filmjén kezdtek el dolgozni, melyek várhatóan összesen 1 milliárd dollárba kerülnek majd. Az Avatar első folytatását 2020-ban adják majd ki.

Az Új-zélandi Weta Digitalt még Peter Jackson hozta létre A Gyűrűk Ura trilógiájának effektjei kedvéért, mely azóta is élen jár a vizuális trükkökben. James Cameron számára, aki az Avatarral úttörőként írta be magát a 3D-s filmek világába, így biztosra veheti, hogy a kék idegen lényeinek életre keltése a legprofibb kezekben van. Amire szüksége is lesz, ha a 2,7 milliárd dollárt termelő, a mai napig a legtöbbet kereső mozgókép a filmtörténelemben folytatásával ismét rekordokat akar döntögetni.

A Weta Digital már meg is kezdte a munkálatokat, ami a cég életében az egyik legambiciózusabb projekt lesz Cameron 4 filmjének végigkísérésével. Cameron eredetileg 2018-ra tervezte a második részt, de ettől a dátumtól visszalépett annak érdekében, hogy jelentős technológiai előrelépéssel valósítsa meg a régóta dédelgetett álmát.

Az alábbi színfalak mögötti videóban még az Avatar első részének a vizuális trükkjeit késíztgették:

A fő újítás, ha hihetünk a direktornak, nem más, minthogy a közönség számára nem lesz szükség szemüvegre a 3D-s hatás során, illetve a történet nagy része víz alatti világban játszódik majd, ez még több technikai kihívást jelentve az amúgy is hihetetlenül igényes és összetett gyártás során.

James Cameron számára egy bitang erős terv kell, ha 11 év elteltével szeretné ismét bevonzani a közönséget az ambiciózus folytatásaira, ugyanis a 3D-s filmek világa hanyatlóban van, a közönség már nem annyira vevő erre a formátumra, a látványra szánt 1 milliárd dollár pedig tovább növeli a kockázatok számát. Szerepeikben Zoe Saldana, Sam Worthington, Stephen Lang, Sigourney Weaver, Joel David Moore is visszatérnek a folytatásra, így rajtuk nem fog múlni a dolog.

  • Avatar 2 2020. december 18.
  • Avatar 3  2021. december 17.
  • Avatar 4  2024. december 20.
  • Avatar 5  2025. december 19. 

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk A Marvel Moziverzum kisfilmjei – 2. fázis
Következő cikk Top 10 film, amiben tombol a HŐSÉG