Sokat kell várnunk a Trónok harca befejező évadára


borito 30

Itt az ideje, tökélyre fejleszteni a türelem készségét, ugyanis a Trónok harca rajongóknak nem marad más választása az epikus fantasy sorozat nyolcadik és egyben utolsó szezonját várva, mely 2019-ben kerül képernyőkre, összesen 6 epizódot magába foglalva, elvileg majdnem mind másfél órásak.

A hetedik évad befejező epizódja ismét félbehagyta az izgalmasan alakuló történéseket, ráadásul újabb nézettségi rekordot döntött, Amerikában 12,1 millióan nézték a finálét. Viszont a folytatására úgy néz ki, egészen 2019-ig kell várnunk. Legalább 16 hónapot, mielőtt ismét visszatérhetnénk Westeros-ba. A The Hollywood Reporter értesülései szerint a produkció munkálatai októberben kezdődnek meg és 2018. augusztusáig tartanak. Az már korábban kiderült, hogy mindössze 6 részből áll majd, és elvileg majdnem mindegyik mozihosszúságú lesz.

Az HBO programigazgatója, Casey Bloys azt nyilatkozta, hogy igyekeznek kitalálni egy ütemtervet a forgatáshoz és a speciális effektek elkészítéséhez, mely elég bonyolult lesz, hiszen a sorozatot különböző kontinenseken forgatják, mely technikai szempontból is nehézség elé állítja a csapatot, míg a vizuális effektek elkészítésére is rengeteg időt kell szánni.

Nehéz lesz ilyen sok időt várakozással tölteni, de ha ez azt jelenti, hogy a széria történetének legjobb évadával rukkolnak elő a készítők, akkor persze érdemes. Az HBO részéről sem új keletű módszer, hogy a kreatív készítőik  számára elnyújtott határidőt biztosítanak a műsor fejlesztése érdekében, a Maffiózók évadai között szintén két évek teltek el. Mindebből azt már most leszűrhetjük, hogy a csatorna mindent biztosít annak érdekében, hogy a Trónok harca méltó búcsút vehessen a rajongóktól 2019-ben. Az első rész tervezett dátuma: 2019. január 6.giphy

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Rettegett bohócok a nagyvászon porondján
Következő cikk Az 50 legjobb mém, amit a Trónok harca 7. évada ihletett