Tomb Raider előzetes – Alicia Vikander a csákányával mindent megold


borito 001 5

Befutott első kedvcsinálója a Tomb Raider rebootnak, az igencsak harcias Alicia Vikanderrel a főszerepben. Első pillantásra pedig alaposan elfog térni Angelina Jolie nagyszájú, magabiztos kalandornőjétől.

Vikander a trailerben mindent kipipál, amitől a 21 évvel ezelőtt debütált – akkor még pixeles, háromszög mellekkel kalandozó – Tomb Raidert milliók szerették meg: záporozó nyilak elől ugrál, halálos csapdákat játszik ki és még a veszélyes ellenfeleit is alaposan helyben hagyja. Az elsősorban a 2013-as videojátékot – amely újraindította a franchise-t –  alapul vevő történetben visszaköszönnek a játékból megismert látványvilág, eszközök (az univerzális csákány), lassítások és az akciójelenetekbe berántó szemszögek. Ahogy a harcos amazonnő fiatalkori énje is stimmel, ugyanis míg a 2001-ben indított, összesen két részt megélt Jolie-féle kincsvadász már profi, magabiztos felnőttként jelent meg a nagyvásznon, addig a Vikander által megformált Croft még gyermeklelkű, esetlen és tapasztalatlan, akinek a felnövéstörténetét a kalandok során meghozott kemény döntései során kísérhetjük majd végig.

A szinopszisa szerint hét évvel apja eltűnése után a 21 éves Lara Croft nem hajlandó átvenni a család üzleti birodalmának vezetését, helyette kerékpáros futárként keresi betevőjét London utcáin, mellette pedig főiskolán tanul. Apja keresése során eljut az utolsó tartózkodási helyére Japán közelébe. A bonyodalmak ekkor kezdődnek, Laranak pedig éles elméjére, vak hitére és makacs személyiségére hagyatkozva kell az ismeretlen világban helytállnia. Ha túléli ezt a veszélyes kalandot, akkor talán az is lehet, hogy kiérdemli a Tomb Raider nevet is.

A Roar Uthaug (Hideg préda, Menekülés, Bolgen) által rendezett Tomb Raiderben Dominic West, Walton Goggins, Daniel Wu segítik majd a kaland során Alicia Vikandert, mely a tengerentúlon 2018. március 16-án fut be a mozikba. Reméljük végre kapunk egy méltó játékadaptációt, mert a műfajra ráférne az erősítés, de talán a vakmerő, vérbeli túlélő benyomását keltő Vikander képes lehet az átok megtörésére.

A Tomb Raider első hivatalos photoshop katasztrófának is beillő posztere, rajta a zsiráfnyakúvá formált Alicia Vikanderrel:

alicia vikander looks badass as lara croft in first poster for tomb raider1és egy kis forgatási háttér:

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk HÍRES FILMKELLÉKEK ÉS TÖRTÉNETÜK – 2. RÉSZ
Következő cikk Linda Hamilton ismét Sarah Connor lesz