A Lady Bird lett a Rotten Tomatoes legjobb filmje


ladybird2

Greta Gerwig rendezői debütálása 100%-on áll 165 visszajelzést követően a Rotten Tomatoes kritikagyűjtő oldalon, ezzel minden idők legjobb értékelését kapott filmjévé vált.

A korábbi rekorder a Toy Story 3 volt, az összesen 163 pozitív értékelésével. A Lady Bird sikerei itt még nem értek véget, ugyanis az A24 stúdió által forgalmazott film eddig 10 millió dolláros bevételnél jár, anélkül, hogy a tervezett további 800 moziban bemutatták volna.

Gerwig projektje szeptemberben mutatkozott be olyan filmfesztiválokon, mint a Torontói Nemzetközi Filmfesztivál vagy a New York Film Festival, illetve olyan elismeréseket zsebelt be, mint a Legjobb színésznőnek járó Gotham-díj (további háromra jelölték) és a 4 Independent Spirits Awards-jelölések. Külföldön a november 3-tól mozikban is játszott Lady Bird még éppen időben került a nagyvásznakra ahhoz, hogy az Oscar-szezonba becsatlakozzon, így várhatóan komoly versenyzőként vehet részt rajta.

A Rotten Tomatoes oldalán a több mint 100 értékelésből 100%-os pontszámot elért alkotások közé tartozik még Mia Hansen Love Az eljövendő napok (128 vélemény alapján) és James Marsh Ember a magasban (157 kritika alapján) alkotása is. A portálon minden idők legjobb értékelését kapott filmjét, a Lady Birdöt idehaza várhatóan 2018. áprilisában tekinthetjük majd meg a mozikban.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Hugh Jackman A legnagyobb showman - szinkronizált előzetes
Következő cikk Íme a Netflix válasza a Szárnyas fejvadászra