13 óra az Orient expressz szabadulószobában?


borito 7

Ha azt hitted, hogy a szabadulószobák már nem tudnak neked meglepetést okozni és már csukott szemmel is ismered a különböző pályák megoldásait, akkor az Orient expressz 13 órás nyomozása a világ legnagyobb pályáján neked való lesz.

Agatha Christie klasszikus történetei reneszánszukat élik, főleg mert univerzum is építhető belőle, ami manapság már alapkövetelmény Hollywoodban. Ennek első állomása a Kenneth Branagh hatalmas bajsza által kitakart Gyilkosság az Orient expresszen -már a folytatást is berendelték -, amit a 20th Century Fox most a finn TBWA Helsinki vasúttársasággal közösen a világ leghosszabb szabadulószobájává alakított.

Ami ráadásul folyamatosan mozgásban van

A “szabadulóvonat” ugyanis 13 óra alatt összesen 1000 km-t tesz meg a játék során. Célunk pedig nem kevesebb, mint Poirot nyomdokaiba lépve egy titokzatos halálesetet felgöngyölíteni.

A játékot az InsideOut Escape Games tervezte és építette meg, ígéretük szerint a kihívásokat és a rejtvényeket a film inspirálta, amiket két, kizárólag erre a történetre berendezett kocsiban oldhatnak meg az érdeklődők. Persze a 13 órás kimerítő nyomozás során még egy tucatnyi kabin is nyitva áll majd előttünk, ha esetleg pihenni vagy a rejtély megoldásán szeretnénk törni a fejünket.

Akik nem elég bátrak ahhoz, hogy belevágjanak a nyomozásba és inkább a kényelmes kanapén ülve szeretik végigkísérni az eseményeket, azok online is követhetik a játék történéseit.

Ez egy ritka lehetőség volt, hogy egy teljesen újszerű játékot alkothassunk meg. Hiszen egy valódi vonaton, valódi utasokkal zajlik az esemény, ami sokat ad a szabadulás élményének dinamikájához. Tudomásom szerint ez a leghosszabb és legtöbb ideig tartó szabadulós játék, amit valaha is alkottak, emiatt nagyon izgatottak vagyunk, hogy mennyire voltunk képesek visszaadni az új film szellemiségét. Ezzel egy álom vált valóra, mind nekünk, mind pedig a játékosok számára.

– nyilatkozta az InsideOuttól Kaszás Ágnes

VR escapetrain landscape lowres eng

A résztvevőket online promóció során regisztrálják, majd két csapatra bontják őket, akiket Katleena Kortesuo író és Riku Nieminen színész fog irányítani. A játék december 13-án vette kezdetét, ami során az egész országot átszelik a gyilkos vonattal, Helsinkiből Rovaniemibe, Lapland fővárosáig.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Íme az új Clint Eastwood film előzetese
Következő cikk A Star Wars koncepciós rajzai életre kelnek