A Star Wars koncepciós rajzai életre kelnek


Ralph McQuarrie The Star Wars

Rian Johnson Az utolsó Jedik rendezése a héten debütál a mozikban, ezzel folytatva George Lucas 40 évvel ezelőtt elindított történetét. Az új irányvonalával bár alaposan megosztja a közönséget és a kritikusokat is, egy vizuális művészeti iskola diákjait jobban érdekelte, hogy milyen lett volna az eredeti trilógia, ha Lucas nem finomít Ralph McQuarrie koncepciós tervein, amit most megmutatnak egy rajongói előzetesben.

A The Dave School hallgatói fogták McQuarrie Lucas forgatókönyvéhez készült alkotásait – amik végül nem kelhettek életre, mivel az Egy új remény tényleges kiadásáig sokat finomultak -, majd a számítógépes technikát keresztezve az élőszereplős műfajjal készítettek a képek alapján egy trailert az eredeti elképzelésről.

McQuarrie tervei azonban nem merültek teljesen a feledés homályába, ugyanis a Disney XD csatorna a Star Wars: Lázadók animációs sorozatához rengeteget merített belőle. Darth Vader, és Csubakka külseje vagy éppen a vékonyított fénykardok az ő koncepciós rajzait idézik meg. Szerintetek melyik a jobb változat, a végleges vagy az eredeti koncepciós tervek? Írjátok meg nekünk kommentben!

ZZ5EA3A410
Darth Vader a Star Wars: Lázadók animációs sorozatban

Ha a kezdetleges tervek nem nyerték el a rajongói szívedet, akkor talán majd A jedi visszatér kegyetlenül őszinte előzetese helyreráz:

Az utolsó Jedik kapcsán pedig egy igazán humoros és “minőségi” házi gyártású trailer is született. Avagy így kreálj otthon minimalista Star Wars filmet:

 

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk 13 óra az Orient expressz szabadulószobában?
Következő cikk Hivatalos: A Disney bekebelezte a Foxot